Departamentul pentru Energie se desființează. Răzvan Nicolescu anunță că pleacă din Guvern

Publicat: 13 12. 2014, 16:16

„Am discutat astăzi cu prim-ministrul Ponta despre ceea ce urmează. Mi-a comunicat că își dorește un nou concept: lipirea, din nou, a Departamentului pentru Energie la Ministerul Economiei și numirea unui ministru politic”, a scris Răzvan Nicolescu pe Facebook.

Ministrul confirmă astfel scenariul vehiculat în ultima perioadă în timpul negocierilor lui Victor Ponta cu formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu care a cerut portofoliul Economiei cu condiția ca acesta să includă Departamentul pentru Energie creat în decembrie 2012 de PSD.

Cooptat în urmă cu 10 luni în Guvern, în garnitura figurilor ministeriale noi, apolitice, Răzvan Nicolescu sugerează că a refuzat varianta compensării printr-o altă funcție guvernamentală, urmând să rămână președinte al Consiliului de Administrație al Agenției Europene de Reglementare în Energie (ACER). „Un lucru e cert: voi continua ca Președinte al Consiliului de Administrație al Agenției Europene de Reglementare în Energie (ACER), mandatul pe care l-am primit de la Consiliul UE expirând în anul 2016. Această poziție nu are nici un fel de legatură cu sistemul de administrație din România”, adaugă Niculescu la plecarea din Guvern.


Sursa foto: pagina de Facebook a lui Răzvan Nicolescu