Deputații juriști fac raport suplimentar pentru imunitatea lui Borbely

Publicat: 08 05. 2012, 11:29
Actualizat: 11 05. 2012, 20:30

Deputații au decis, marți, la cererea liderului grupului UDMR, Mate Andras, ca raportul Comisiei juridice privind începerea urmăririi penale în cazul lui Laszlo Borbely să fie retrimis la comisie pentru un raport suplimentar.

Motivul invocat a fost ca deputații care nu au participat la reuniunea comisiei să poată să studieze acest caz și să se facă un raport suplimentar, a declarat, pentru MEDIAFAX, vicepreședintele Comisiei juridice Florin Iordache (PSD).

Comisia juridică a Camerei Deputaților s-a pronunțat, în 10 aprilie, cu zece voturi „pentru” și trei „împotrivă”, în favoarea cererii de încuviințare a începerii urmăririi penale în cazul deputatului UDMR Laszlo Borbely.

Ședința în plen a Camerei Deputaților din 24 aprilie a fost suspendată, din lipsa cvorumului, înaintea votului final asupra cererii referitoare la Laszlo Borbely.

DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaților declanșarea procedurilor pentru obținerea cererii de urmărire penale față de Borbely Laszlo, deputat și ministru al Mediului, pentru două infracțiuni de trafic de influență și fals în declarațiile de avere, în formă continuată.