Deputații nu vor lucra săptămâna viitoare. „E mai eficient să rămână în teritoriu”

Publicat: 24 04. 2012, 15:17
Actualizat: 24 04. 2012, 15:42

Deputații nu vor lucra în Parlament săptămâna viitoare, după cele două zile libere de luni și marți, ei urmând să aibă activitate în teritoriu, a stabilit Biroul permanent al Camerei Deputaților.

„Luni și marți sunt zile libere, iar miercuri, joi și vineri vor avea activitate în teritoriu. După zilele libere s-a considerat că e mai eficient ca parlamentarii să rămână în teritoriu, urmând ca săptămâna 7-10 mai să fie normală de lucru”, a explicat secretarul Camerei Deputaților Dumitru Pardău (PDL), după ședința Biroului Permanent al Camerei.

Ședința Camerei Deputaților a fost suspendată, marți, din lipsa cvorumului, înaintea votului final asupra cererii de începere a urmăririi penale a lui Laszlo Borbely și a proiectelor cum ar fi impozitarea averilor mari sau transportul în regim de taxi.

Prin urmare, aceste voturi urmează să fie date după data de 7 mai.

Guvernul a adoptat, în ședința de marți, hotărârea prin care ziua de luni 30 aprilie 2012 este declarată zi nelucrătoare în sectorul public, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia Sărbătorii de 1 Mai.