Deputatul PDL de Sibiu Raluca Turcan spune că va candida pentru un nou mandat în Parlament

Publicat: 25 08. 2012, 15:47
Actualizat: 28 09. 2018, 08:54

Deputatul PDL de Sibiu Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, că va candida pentru un nou mandat în Parlament, în colegiul în care a câștigat la alegerile precedente și a arătat, legat de crearea platformei de dreapta, că aceasta vrea să ofere în campanie „o alternativă la politica de dezbinare a USL”.

Întrebată, într-o conferință de presă, dacă va candida pentru un nou mandat de deputat, în colegiul în care a câștigat alegerile în 2008, Turcan a răspuns afirmativ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Da. Pot să spun care este opțiunea mea. Voi candida. PDL are un principiu și a fost decizie luată într-un for de conducere: toți parlamentarii aleși își păstrează colegiile și, dacă doresc să candideze, candidează în colegiile în care au fost aleși. În rest, este doar o chestiune de opțiune personală. Partidul îi susține”, a declarat Raluca Turcan.

Totodată, aceasta a amintit despre lansarea, miercurea viitoare, la sediul Fundației Creștin-Democrate, a „Manifestului politic al dreptei unite”, spunând că este o „platformă care în campania electorală să ofere o alternativă la politica de dezbinare, ură și incompetență a USL”.

„PDL are un proiect de construcție. Acest proiect vizează crearea unei platforme de dreapta, o platformă care să unească oamenii și liderii de opinie cu idei și credință de dreapta, o platformă care în campania electorală să ofere o alternativă la politica de dezbinare, ură și incompetență a USL. Cel mai încurajator prinicipiu al constituirii acestei platforme de dreapta este cel de încurajare a credibilității, moralității și eticii. Oferta PDL în această nouă structură este următoarea: șanse și nu pomeni, justiție și nu corupție, eficiență administrativă și nu birocrație”, a spus Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, noua alianță nu are deocamdată un nume, acesta urmând să fie ales în funcție de opțiunile oamenilor care își vor exprima părerea printr-un focus grup.

„Manifestul este deja elaborat, urmează să vedem dacă focus grupurile sunt pregătite cu denumirea. Miercuri va avea loc lansarea manifestului la sediul Fundației Creștin-Democrate. Se vor anunța principiile și valorile în care crede și pe care le promovează această construcție electorală”, a afirmat Turcan.

„Manifestul politic al dreptei unite” va fi lansat de către PDL, PNȚCD, Partidul Noua Republică și Inițiativa Civică de Centru-Dreapta.

Raluca Turcan a candidat din partea PDL la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 pentru un post de deputat în colegiul 2 din orașul Sibiu și a câștigat cu aproximativ 47 la sută din voturi un mandat.