Deputatul PSD Eugen Nicolicea va conduce comisia de anchetă pentru terenul lui Băsescu

Publicat: 04 12. 2013, 16:08
Actualizat: 31 07. 2014, 14:26

Premierul Victor Ponta a anunțat propunerile PSD pentru comisia de anchetă în cazul terenurilor din comuna Nana, județul Călărași, comisia urmând să fie condusă de deputatul Eugen Nicolicea.

„Vă asigur că tot ceea ce are și Corpul de control al primului-ministru și orice instituție din subordinea Guvernului se va pune la dispoziția comisiei pentru aflarea întregului adevăr”, a declarat Ponta.

Totodată, din comisie vor mai face parte și social-democrații Gabriela Firea, Ioan Adam, Adrian Solomon, Mihai Fifor și Șerban Nicolae.

Anterior deciziei, Eugen Nicolicea, a precizat pentru gândul că, dacă i s-ar propune să facă parte din comisia de anchetă, nu ar avea nicio problemă să accepte. „Mie nu mi-e frică de nimic, nu am nimic de ascuns. Nu aș ezita să spun da, am mai făcut parte din comisii de anchetă”, a precizat Nicolicea înainte de a fi nominalizat.

Astfel, până în momentul de față, doar PNL a mai făcut propuneri concrete: Ioan Cupșa, Traian Dobrinescu și Mircea Dobra. Nume din eșalonul doi al politicii: Cupșa este în comisia juridică, Dobrinescu este profesor de meserie, în timp ce Dobra este membru în comisia pentru afaceri europene.

Din partea conservatorilor, surse din PC au declarat pentru gândul că  din comisie va face parte deputatul Mircea Irimie, fost democrat-liberal.

PDL și grupul minorităților au precizat că nu vor propune niciun deputat sau senator în comisia de anchetă, iar UDMR nu a ajuns la nicio concluzie.