Diaconescu s-a înscris în PMP. Udrea: „Este tipul de bărbat politic de care România are nevoie. Nu l-am auzit niciodată jignind o femeie”

Publicat: 20 05. 2014, 12:22
Actualizat: 18 03. 2015, 21:03

Fostul consilier prezidențial Cristian Diaconescu s-a înscris în PMP, la două săptămâni după plecarea de la Cotroceni fără explicații publice.

„Cristi Diaconescu este un câștig pentru Mișcarea Populară pentru că oriunde a activat a avut performanță. Este tipul de bărbat politic de care România are nevoie. Nu l-am auzit niciodată jignind o femeie, nu se ceartă în public”, i-a făcut Elena Udrea prezentarea ca membru PMP, într-o conferință de presă.

Președintele Traian Băsescu a semnat pe 30 aprilie decretul prin care Cristian Diaconescu a fost eliberat din funcție, după doi ani de la numirea ca șef al Cancelariei Prezidențiale.

Anul trecut, Diaconescu și-a asumat public inițiativa înființării Fundației „Mișcarea populară” a cărei paternitate neoficială a fost revendicată de Băsescu. Anterior activase aproape 10 ani în PSD și UNPR, ambele – partide de stânga.

La câteva ore de la semnarea decretului, președintele a evitat să dea o explicație a plecării lui Diaconescu, limitându-se la a spune că „e o problemă de serviciu”. „N-aș comenta, e o problemă de serviciu”, a spus președintele într-un interviu la B1.

Întrebat dacă eliberarea din funcție a lui Diaconescu are legătură cu o ipotetică intenție de a candida la prezidențiale, Băsescu s-a arătat rezervat față de acest scenariu. „Nu cred. E o chestiune de serviciu, simplă. Nu vă pot spune nimic”, a refuzat el să menționeze motivul.