Din cartea de memorii a lui Cozmin Gușă: ora fatală de după „relaxarea” lui Geoană la Vântu. Cum l-a umilit Năstase pe Ponta ridicându-l în fața clasei să-și arate profilul

Din cartea de memorii a lui Cozmin Gușă: ora fatală de după relaxarea lui Geoană la Vântu. Cum l-a umilit Năstase pe Ponta ridicându-l în fața clasei să-și arate profilul
Publicat: 23/04/2012, 19:23
Actualizat: 24/04/2012, 05:42

Unul dintre cele mai interesante momente descrise în carte sereferă la pierderea alegerilor de către Mircea Geoană. Fostulconsilier al prezidențiabilului pesedist scrie că „motivele pentrucare n-a ajuns președinte, îi sunt imputabile lui Mircea Geoană înproporție de 100%”. De vină ar fi, în primul rând, fireapersonajului (descris ca „o inteligență mai mult decâtremarcabilă”, dar dominat de frică, „de fapt o fobie”), fireșovăielnică din cauza căreia a mers, întotdeauna „pe mâna celui maiputernic” de lângă el sau „a oamenilor Sistemului” care făceau”umbra mai mare pe perete”.

Ca o consecință a acestei naturi sensibile, Geoană ar fi comisși marea eroare a campaniei – vizita la Sorin Ovidiu Vântu dinajunul confruntării cu Traian Băsescu, moment despre care CozminGușă sugerează că este mai mult decât o simplă scăpare acandidatului, este ceva „monstruos”:

• „Apropo de Mircea Geoană, cu toata prietenia mea pentru el,faptul că n-a explicat niciodată vizita la Sorin Ovidiu Vântuînainte cu o zi de dezbaterea finală, dublat de „scăparea” lui îna-mi comunica a doua zi că a fost filmat de către paparazzi pe totdrumul către Vântu, el observând acest lucru la un moment (deși amstat împreună a doua zi vreo 7-8 ore, pregătind dezbaterea de searacu Băsescu!!), mă face acum să vă sugerez să vă imaginațicele mai de necrezut scenarii legate de motivațiile absconse alelui Mircea Geoană”.

„Pentru istorie”, fostul strateg al lui Geoană furnizează „unamănunt important”: a doua zi, aflând despre vizita lui Geoană laVântu în urma unui telefon primit de la un ziarist, l-a chemat pecandidat de urgență la Parlament să pregătească un răspuns înipoteza foarte plauzibilă în care Traian Băsescu l-ar fi atacat peacestă temă:

• „În jurul orelor 16.00, i-am solicitat lui MirceaGeoană să vină la Parlament, locul dezbaterii finale acandidaților, cu o oră înainte, respectiv la orele 18.00, pentru aputea discuta reacția la potențialul atac al lui Băsescu pe aceastătemă; deși era foarte important (vital, după cum s-a dovedit),Geoană a venit la 18.59(!!!), intrând direct în dezbatere,spre disperarea unora dintre noi, printre care și Victor Ponta.Sfaturile pe care i le-am mai dat la pauza confruntării, au fosttardive, și imi părea oricum că trec pe lângă el. Cel puțin ciudat,veți gândi…Dacă nu chiar monstruos, adaug eu!”

De amintit că, la sfârșitul săptămânii trecute, unul dintrepersonajele principale ale acestui episod, omul de afaceri SorinOvidiu Vântu, rememora și el, într-o emisiune de televiziune,noaptea „relaxării”:

• „În realitate, Mircea Geoană e un tip fermecător, cult. Atuncia venit chiar să se relaxeze pentru că și eu sunt în realitate untip fermecător. Reacția vinovată pe care a avut-o când l-a agresatdl. Băsescu l-a costat. În realitate, pierderea alegerilor s-adatorat proastei mobilizări a staff-ului PSD-ului, modului în cares-au organizat și păzit alegerile”, a povestit SOV.

Gușă se războiește cu vechii tovarăși departid

Fostul consilier îi enumeră, în alt capitol al cărții, peliderii care au exercitat presiuni asupra lui Mircea Geoană, lideripe care nu i-a putut controla și din cauza cărora ar fi pierdut șialegerile, și partidul:

• „Calculez și indecizia sa de a pedepsi trădătorii dinpartid, în special din zona Transilvania, care au închisochii total la turul 2 în fața armatei prietenului lor VasileBlaga, și tolerarea turbulentelor mesajeiliesciene, în speranța unui vot global, șidecizia de a avea 2 șefi de campanie, Hrebenciucși Dragnea, unul mai „vrednic” ca celălalt, și bineînțelesneînțelesul episod Vântu, vizita intempestivă ladomiciliul acestuia, plus refuzul de a doua zi decomunicare a evenimentului către echipa de campanie,pentru a încerca depanarea. Ca să nu mai vorbesc despreîmpiedicarea pesediștilor de a ieși în stradă să-și apereîn mod democratic Victoria în alegeri, furată în moddovedit, de către echipa complexă din jurul lui TraianBăsescu. În loc să mă asculte pe mine, așa cum o făcuse înmajoritatea campaniei in momentele dificile, a preferat atunci cândera mai important cumpătarea sugerată de „prietenii” Iliescu șiNăstase”.

Năstase și micul Titulescu: „Obediența de slugă a”neoliderului” Ponta”

Gușă își amintește și episodul în care Adrian Năstase l-a adusîn politică pe actualul șef al PSD, Victor Ponta: „Apropo depromovări de politicieni în prim plan, rememorez și episodul jenantprin care Adrian Năstase l-a prezentat public pe Victor Ponta în2002, prin titulatura ironică de „micul Titulescu”, comparație carenu se baza decât pe profilul fizic al lui Ponta, vrând în acest felsă-l umilească din start. Și pentru că nu i s-a părut destul deelocventă prezentarea verbală, în fața unei săli pline cu lideripolitici și jurnalisti, plus viitorii subordonați ai lui Victor dela TSD, i-a solicitat acestuia să se ridice în picioare, săse-ntoarca în profil, și să se prezinte astfel sălii, ceea ceviitorul „lider” a executat fără comentarii! Ce spectacol jenant,ce mojicie din partea „reformatorului” Nastase, ce obediență deslugă a „neoliderului” Ponta, ce reformă a clasei politice…”

Crima care zguduie ţara. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18...
EXCLUSIV. Mădălin Voicu rupe tăcerea despre Fulgy: 'Tatăl lui este
FOTO. Fiica Andreei Berecleanu a încins internetul cu cel mai decoltat costum de baie. Cum...
Corina Bud, cu un costum de baie minuscul. Cum arată vedetele din România, la plajă
Reacția incredibilă a lui Irinel Columbeanu după ce s-a aflat că Monica Gabor S-A DESPARTIT...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Drama cu piele de găină a campioanei olimpice Ana Maria Popescu! Soţul sportivei, grav bolnav
Oficial israelian: Atacul asupra petrolierului, în care a murit un marinar român, a fost comis...
Imagini ireale surprinse la Suceava. Șoferul și pasagerul au sărit din mașina lovită de un...
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
VIDEO. O multiplă campioană mondială a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice cu ajutorul...
EXCLUSIV. Mădălin Voicu rupe tăcerea despre Fulgy: 'Tatăl lui este
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Topul celor mai bune orașe în care să studiezi: de ce România nu e menționată...
Două adolescente au găsit un tânăr de 25 de ani mort. Ce a urmat e...
Doliu în lumea muzicii populare. A murit la doar 43 de ani. Este ştirea momentului
Oana Sîrbu aruncă bomba despre COVID-19. Toată România trebuie să știe
Atenție, începe de mâine! Se schimbă radical regulile. Toți românii vor fi afectați
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Uită de cumpărarea sau de închirierea unei locuinţe. Un oraş superb din Italia te va...