Din cartea de memorii a lui Cozmin Gușă: ora fatală de după „relaxarea” lui Geoană la Vântu. Cum l-a umilit Năstase pe Ponta ridicându-l în fața clasei să-și arate profilul

Din cartea de memorii a lui Cozmin Gușă: ora fatală de după relaxarea lui Geoană la Vântu. Cum l-a umilit Năstase pe Ponta ridicându-l în fața clasei să-și arate profilul
Publicat: 23/04/2012, 19:23
Actualizat: 24/04/2012, 05:42

Unul dintre cele mai interesante momente descrise în carte sereferă la pierderea alegerilor de către Mircea Geoană. Fostulconsilier al prezidențiabilului pesedist scrie că „motivele pentrucare n-a ajuns președinte, îi sunt imputabile lui Mircea Geoană înproporție de 100%”. De vină ar fi, în primul rând, fireapersonajului (descris ca „o inteligență mai mult decâtremarcabilă”, dar dominat de frică, „de fapt o fobie”), fireșovăielnică din cauza căreia a mers, întotdeauna „pe mâna celui maiputernic” de lângă el sau „a oamenilor Sistemului” care făceau”umbra mai mare pe perete”.

Ca o consecință a acestei naturi sensibile, Geoană ar fi comisși marea eroare a campaniei – vizita la Sorin Ovidiu Vântu dinajunul confruntării cu Traian Băsescu, moment despre care CozminGușă sugerează că este mai mult decât o simplă scăpare acandidatului, este ceva „monstruos”:

• „Apropo de Mircea Geoană, cu toata prietenia mea pentru el,faptul că n-a explicat niciodată vizita la Sorin Ovidiu Vântuînainte cu o zi de dezbaterea finală, dublat de „scăparea” lui îna-mi comunica a doua zi că a fost filmat de către paparazzi pe totdrumul către Vântu, el observând acest lucru la un moment (deși amstat împreună a doua zi vreo 7-8 ore, pregătind dezbaterea de searacu Băsescu!!), mă face acum să vă sugerez să vă imaginațicele mai de necrezut scenarii legate de motivațiile absconse alelui Mircea Geoană”.

„Pentru istorie”, fostul strateg al lui Geoană furnizează „unamănunt important”: a doua zi, aflând despre vizita lui Geoană laVântu în urma unui telefon primit de la un ziarist, l-a chemat pecandidat de urgență la Parlament să pregătească un răspuns înipoteza foarte plauzibilă în care Traian Băsescu l-ar fi atacat peacestă temă:

• „În jurul orelor 16.00, i-am solicitat lui MirceaGeoană să vină la Parlament, locul dezbaterii finale acandidaților, cu o oră înainte, respectiv la orele 18.00, pentru aputea discuta reacția la potențialul atac al lui Băsescu pe aceastătemă; deși era foarte important (vital, după cum s-a dovedit),Geoană a venit la 18.59(!!!), intrând direct în dezbatere,spre disperarea unora dintre noi, printre care și Victor Ponta.Sfaturile pe care i le-am mai dat la pauza confruntării, au fosttardive, și imi părea oricum că trec pe lângă el. Cel puțin ciudat,veți gândi…Dacă nu chiar monstruos, adaug eu!”

De amintit că, la sfârșitul săptămânii trecute, unul dintrepersonajele principale ale acestui episod, omul de afaceri SorinOvidiu Vântu, rememora și el, într-o emisiune de televiziune,noaptea „relaxării”:

• „În realitate, Mircea Geoană e un tip fermecător, cult. Atuncia venit chiar să se relaxeze pentru că și eu sunt în realitate untip fermecător. Reacția vinovată pe care a avut-o când l-a agresatdl. Băsescu l-a costat. În realitate, pierderea alegerilor s-adatorat proastei mobilizări a staff-ului PSD-ului, modului în cares-au organizat și păzit alegerile”, a povestit SOV.

Gușă se războiește cu vechii tovarăși departid

Fostul consilier îi enumeră, în alt capitol al cărții, peliderii care au exercitat presiuni asupra lui Mircea Geoană, lideripe care nu i-a putut controla și din cauza cărora ar fi pierdut șialegerile, și partidul:

• „Calculez și indecizia sa de a pedepsi trădătorii dinpartid, în special din zona Transilvania, care au închisochii total la turul 2 în fața armatei prietenului lor VasileBlaga, și tolerarea turbulentelor mesajeiliesciene, în speranța unui vot global, șidecizia de a avea 2 șefi de campanie, Hrebenciucși Dragnea, unul mai „vrednic” ca celălalt, și bineînțelesneînțelesul episod Vântu, vizita intempestivă ladomiciliul acestuia, plus refuzul de a doua zi decomunicare a evenimentului către echipa de campanie,pentru a încerca depanarea. Ca să nu mai vorbesc despreîmpiedicarea pesediștilor de a ieși în stradă să-și apereîn mod democratic Victoria în alegeri, furată în moddovedit, de către echipa complexă din jurul lui TraianBăsescu. În loc să mă asculte pe mine, așa cum o făcuse înmajoritatea campaniei in momentele dificile, a preferat atunci cândera mai important cumpătarea sugerată de „prietenii” Iliescu șiNăstase”.

Năstase și micul Titulescu: „Obediența de slugă a”neoliderului” Ponta”

Gușă își amintește și episodul în care Adrian Năstase l-a adusîn politică pe actualul șef al PSD, Victor Ponta: „Apropo depromovări de politicieni în prim plan, rememorez și episodul jenantprin care Adrian Năstase l-a prezentat public pe Victor Ponta în2002, prin titulatura ironică de „micul Titulescu”, comparație carenu se baza decât pe profilul fizic al lui Ponta, vrând în acest felsă-l umilească din start. Și pentru că nu i s-a părut destul deelocventă prezentarea verbală, în fața unei săli pline cu lideripolitici și jurnalisti, plus viitorii subordonați ai lui Victor dela TSD, i-a solicitat acestuia să se ridice în picioare, săse-ntoarca în profil, și să se prezinte astfel sălii, ceea ceviitorul „lider” a executat fără comentarii! Ce spectacol jenant,ce mojicie din partea „reformatorului” Nastase, ce obediență deslugă a „neoliderului” Ponta, ce reformă a clasei politice…”

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
Amenzi URIAŞE pentru greşeli minore din trafic! Toţi ŞOFERII trebuie să fie atenţi la aceste...
Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Preoți din Vaslui, anchetați penal după ce au ținut o slujbă în memoria mareșalului Antonescu
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ajutoare de 2.000 de EURO pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
Anunțul făcut de șeful PFIZER! Toți cei vaccinați cu AMBELE DOZE trebuie neapărat să știe...
Întâmplarea-emblemă pentru România. Bătrânul care a început să plângă că nu a avut bani de...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...