Directorul ROMATSA și directorul de operațiuni și-au dat demisia. Frâncu: Nu am nimic să-mi reproșez

Publicat: 22 01. 2014, 15:58
Actualizat: 29 07. 2014, 21:18

Directorul ROMATSA, Aleodor Frâncu, și-a dat demisia din funcție la doar câteva ore după ce premierul Ponta a anunțat că va cere ministerului Transporturilor destituirea sa. 

Conducerea Romatsa a fost considerată vinovată pentru întârzierea operațiunii de salvare a victimelor. De asemenea, și-a prezentat demisia și directorul de operațiuni al ROMATSA, Bogdan Donciu, au declarat pentru gândul surse guvernamentale. 

„ROMATSA București NU a manifestat  un rol activ în conformitate cu competențele prevăzute de lege, NU a luat măsurile necesare în vederea stabilirii zonei de căutare a aeronavei dispărute și NU a declanșat operațiunile de căutare, conform Regulamentului aprobat prin HG 471/2008”, se arată în raportul făcut de vicepremierul Gabriel Oprea.

Un alt reproș făcut de la Palatul Victoria companiei este că nu a cerut sprijinul armatei. „De asemenea, ROMATSA nu a solicitat, potrivit competențelor, sprijinul Centrului de Operații Aeriene din cadrul Ministerului Apărării Naționale în vederea furnizării unor date și informații relevante identificării coordonatelor de localizare a epavei aeronavei”.
Directorul general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că și-a înaintat demisia Consiliului de Administrație, „pentru liniștea și stabilitatea instituției”, dar că nu are nimic să-și reproșeze.

„Demisia este un act unilateral. În atmosfera creată, nu mai puteam să-mi exercit funcția de manager. ROMATSA are nevoie de stabilitate”, a spus Aleodor Frâncu.

Întrebat dacă are ceva să-și reproșeze, Frâncu a răspuns: „Nu am nimic să-mi reproșez. Am demisionat numai pentru liniștea și stabilitatea instituției”.