Dispută între Fenechiu și Dragnea pe banii pentru aeroportul Iași. Vicepremierul: „Sperăm să nu îmbătrânesc în Parlament, adică să rămân mereu tânăr ca și acum”

Publicat: 22 11. 2013, 17:43
Actualizat: 31 07. 2014, 14:05

Amendamentele fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, referitoare la o sumă de 20 de milioane de euro pentru aeroportul Iași și autostrada Moldova, nu au fost susținute în cadrul comisiilor reunite de administrație, la dezbaterea bugetului pe 2014. După ce Fenechiu și-a prezentat amendamentele, subliniind, din nou, promisiunile făcute de USL în fața ieșenilor, acesta a cerut sprijinul colegilor săi pentru ca această finanțare să fie făcută.

„Am îmbătrânit în Parlament de când susțin ce susțin și azi. Nu rezistă pista să se aterizeze de atâtea ori pe zi, este o cerere de trafic prea mare și nu pot ateriza avionele pentru că nu avem o pistă care să reziste fără restricții. Permiteți USL-ului să se țină de acest angajament față de moldoveni. Nu ne putem permite, la aproape doi ani de guvernare să le spunem celor din Iași că pentru Cluj au existat bani și pentru Iași nu se poate”, a spus Fenechiu, în cadrul comisiei.
Răspunsul vicepremierului Liviu Dragnea a fost însă unul ironic.

„Să susțin moral acest amendament, pentru că nu are legătură cu bugetul pe care îl gestionez! Sperăm să nu îmbătrânesc în Parlament, adică să rămân mereu tânăr ca și acum. Nu-mi este clară sursa de finanțare și nu sunt instanță. Orice economie bugetară rămâne la ordonatorii de credite, nu se duce într-un fond comun. . Nu îmi dau seama de mecanismul financiar pe care l-ați gândit. Nu confundați dorința cu putința”, a declarat ministrul Dezvoltării.

Mai mult, Dragnea i-a sugerat lui Fenechiu că putea da acești bani pe vremea când era la șefia Ministerului Transporturilor, astfel încât se puteau începe lucrările la noua pista a aeroportului Iași.

„Chiar dacă acest aeroport nu putea fi finanțat din bugetul Ministerului Transporturilor puteați atunci când s-a realizat bugetul, puteați să spuneți că sunteți de acord să se decupleze o sumă care să meargă la sume defalcate la administrația locală”, a mai spus vicepremierul.

„Cred cu tărie că dacă există voință politică, se găsesc acești bani în ministerul dumneavoastră”, i-a răspuns Fenechiu.