DISPUTA PE CONSILIUL EUROPEAN. Ponta și Băsescu, față în față la CSAT

Publicat: 25 06. 2012, 18:04
Actualizat: 25 06. 2012, 18:10

După două runde de discuții pe tema reprezentării României la Consiliul European și o corespondență între Palatul Cotroceni și Palatul Victoria pe aceeași temă, președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta s-au întâlnit astăzi față în față cu ocazia ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Reuniunea vine de asemenea în contextul în care șeful statului a cerut Curții Constituționale să se pronunțe în privința unui conflict juridic de natura constituțională între președinție și guvern, referitor la summit-ul european din 28-29 iunie. Magistrații urmează să ia o decizie miercuri.

Totodată, astăzi Senatul a adoptat o lege conform căreia dacă președitnele și premierul nu cad de acord în privința stabilirii șefului delegației la Consiliile Europene, acesta va fi decis de Parlament, care va stabili și mandatul de reprezentare a României la astfel de reuniuni. Ca să-și producă efectele însă, legea trebuie să ajungă în Monitorul Oficial. Procedural, înainte de promulgare, actul normativ poate fi contestat la Curtea Consituțională.