Dispute în opoziție. PNL, mesaj pentru USR: Este decizia președintelui când organizează referendumul

Publicat: 13 03. 2019, 17:48

„Acțiunea a fost inițiată de președintele României, în mod evident și este un referendum de consultare. Pe cale de consecință este decizia președintelui României de a stabili când organizează acest referendum pe care președintele României l-a stabilit și am aprecia ca președintelui României să nu i se mai dea sfaturi cu privire la modul în care se organizează acest referendum pentru că președintele României știe foarte bine ce trebuie să facă în privința acestui referendum”, a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache, miercuri, în Parlament.

El le-a reamintit liderilor USR că inițiativa „Fără penali” se află în procedură la Curtea Constituțională.

„Este important de subliniat alt aspect, că în privința referendumului de revizuire a Constituției respectiv, campania pe care colegii noștri și pe care PNL a sprijinit-o și o sprijină

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, că decizia CCR de miercuri „deschide calea ca la alegerile europarlamentare din 26 mai să avem și referendumul

Judecătorii CCR au decis miercuri că se poate organiza un referendum în ziua alegerilor europarlamentare. Ei au admis parțial solicitarea de neconstituționalitate a președintelui Klaus Iohannis.

Pe 17 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a sesizat, Curtea Constituțională a României (CCR) în legătură cu modificarea acesti legi. Mai exact, este vorba despre legea pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală care a fost transmisă de Parlament pentru promulgarea de către președintele Klaus Iohannis la finalul lunii decembrie a anului trecut.