„Dosarul microfonul”, CLASAT. Cine a lăsat, de fapt, un aparat de interceptare în casa ministrului de Interne

Publicat: 04 05. 2018, 16:24
Actualizat: 05 06. 2018, 18:15

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că fapta de violare de domiciliu nu există, fiind vorba despre două persoane care au intrat în locuința ministrului, cu acceptul surorii ei. Este vorba despre doi foști ofițeri de informații, care ar fi fost chemați pentru a efectua un control prin care să verifice dacă există aparatură de intercepare.

Mai mult, spun sursele citate, microfonul nu a fost găsit în priza, ci ar fi fost plasat chiar de cel chemat sa îl descopere. Aparatul nu era funcțional și nici nu avea loc în spațiul în care a fost găsit, precizează sursele MEDIAFAX.

Acestea mai spun că din informațiile care au reieșit din anchetă, ministrul nu ar fi avut cunoștință despre modalitatea în care a ajuns aparatul în locuința ei, oficialul fiind informat doar că are un dispozitiv în perete.

La momentul presupuselor verificări, Carmen Dan nu se afla în locuință, spun sursele menționate.

Carmen Dan a depus, la sfârșitul anului 2017, o plângere la Parchetul General care a deschis un dosar penal pentru violare de domiciliu, după ce ministrul a găsit în casa sa un dispozitiv de ascultare ascuns într-o priză.

„Era un dispozitiv în perete. Nu era un dispozitiv la vedere pe care să îl poți vedea în mod normal. Am considerat că este un aspect care are atribuțiile și competența necesară. Am descoperit dispozitivul azi-după amiază, când am vrut să pun telefonul în priză. După-amiază. După ședința de Guvern. Dispozitivul nu era vizibil, consider că este o precizare importantă. La domiciliu este un spațiul meu privat. Este un dispozitiv funcțional”, a declarat Carmen Dan la acel moment.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea a afirmat că dispozitivul de înregistrare provine, din primele informații, din zona privată, fiind vorba de un „dispozitiv ieftin, care poate fi cumpărat cu 200-300 lei de pe orice site”.