Două angajamente luate în fața FMI nu au fost îndeplinite. Ponta: „Trebuie să le realizăm până în iunie”

Publicat: 13 05. 2013, 16:09
Actualizat: 29 07. 2014, 18:30

Premierul Victor Ponta a recunoscut că problema reducerii arieratelor, angajament luat în fața oficialilor de la FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană, nu a fost rezolvată, dar a adăugat că „suntem pe drumul cel bun”.

„Ținta privind arieratele nu a fost încă îndeplinită, dar suntem pe drumul cel bun. Dacă nu rezolvăm problema, nu intrăm în boardul FMI”, a declarat premierul la începutul ședinței conducerii PSD.

Totodată, mai este de rezolvat și problema privatizării CFR Marfă.

„Trebuie să le îndeplinim aceste angajamente până în iunie. Eu zic că până atunci avem și rezultatul cu CFR Marfă, iar cu arieratele suntem în direcția bună, Transgaz s-a listat, deci la prior actions stăm destul de bine și este important ca semnal”, a afirmat Ponta.

Problema reducerii arieratelor a fost cerută de FMI care a impus o scădere cu 85% a nivelului arieratelor. Pentru a scăpa de aceste datorii mai vechi de 90 de zile, Guvernul a permis autorităților locale să se împrumute de la Trezorerie și bănci și a decis că arierate sunt doar acele datorii făcute, dar pentru care a existat sursă de finanțare prevăzută în buget.