Dragnea combate VangheLeaks: „Am și trimis o scrisoare oficială Ambasadei SUA să îi asigur că n-am purtat asemenea discuții”

Publicat: 30 11. 2014, 12:47
Actualizat: 30 11. 2014, 13:43

La o zi după ce Marian Vanghelie a făcut la televizor stenograma ședinței de joi a conducerii PSD în care a fost exclus, Liviu Dragnea a trimis Ambasadei Statelor Unite o scrisoare pentru a nega episodul relatat de primarul sectorului 5 potrivit șeful campaniei lui Victor Ponta ar fi pus rezultatul pe seama americanilor.

„Nimeni n-a vorbit la acea discuție de șase ore despre implicarea unei alte țări în aceste alegeri. Eu am explicat că Facebook-ul este o rețea de socializare americană, dar pe care au folosit-o românii și s-au socializat pe Facebook și s-au hotărât să voteze împotriva noastră, dar au votat românii”, a parat Dragea, într-o intervenție la RTV.

Vicepremierul a avut și o explicație privind restorturile de gândire ale fostului său coleg de partid care a tras concluzia blamării SUA în interiorul PSD. „Dacă Marian Vanghelie a înțeles că folosind o rețea de socializare de sorginte americană deci american, asta este în mintea lui. De altfel, eu am și trimis o scrisoare oficială Ambasadei SUA să îi asigur că nici eu, nici altcineva din PSD nu a purtat asemenea discuții și că îi asigurăm în continuare de tot sprijinul nostru pentru parteneriatul strategic și că apreciem relația stabilă dintre România și SUA”, a adăugat Dragnea.

În versiunea lui Vanghelie, făcută publică joi seara la Realitatea tv, „Dragnea ne-a povestit că Ponta a fost foarte bun, cel mai bun candidat de când a existat PSD. Ne-a spus că americanii sunt de vină și că noi nu putem să câștigăm alegerile. E adevărat că am pierdut jocul cu Facebookul, cu tinerii. Au considerat cu toții că noi suntem la putere și că o să luăm tot 70%, cum am luat cu USL”.