Dragnea, despre ministrul de Finanțe: A fost mai moale decât trebuia la prima confruntare cu ministerele

Publicat: 24 01. 2017, 19:17

„Viorel Ștefan a înțeles foarte bine numai că, fiind la prima confruntare cu ministerele, a fost poate mai moale decât trebuie să fie un ministru de Finanțe. E de bună-credință, un bun profesionist, a fost poate mai moale decât trebuia”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat de jurnaliști dacă ministrul de Finanțe a înțeles că rolul acestuia e „să finanțeze prioritățile”.

Dragnea a spus că nu știe dacă, în ședința de Guvern, de miercuri, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2017 va fi adoptat.

„Nu știu dacă trece mâine bugetul, s-ar putea ca joi”, a spus liderul PSD.

Dragnea a explicat că „din eroare” unele instituții aveau prevăzute bugete mai mari decât cele trecute în programul de guvernare, conform datelor apărute pe site-ul Ministerului de Finanțe.

„Programul de guvernare care a fost aprobat prin vot trebuie să fie pus în aplicare sută la sută (…) O parte din instituții aveau bugete mai mari decât le este strict necesar în acest an (…) Principiul a fost ca toate aceste instituții să aibă bugete mai mici. Cu trei excepții: Înalta Curte, CSM și Ministerul Public. Dacă nu greșesc, AEP rămâne cu bugetul de anul trecut”, a mai spus Dragnea.

Marți, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a fost criticat de către premierul Sorin Grideanu și președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru modul în care a gestionat elaborarea proiectului de buget pe anul 2017, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Liviu Dragnea declara, luni seară, că atât el, cât și premierul au fost nemulțumiți să constate că ce au stabilit la plecarea din țară nu s-a reflectat în proiectul de buget.

„Nu am înțeles nici eu, nici premierul de ce a trebuie să se mărească bugetul SRI. Poate SRI nu putea să aibă o reducere așa cum am dat eu semnalul de la Cameră de 17,8%. La Cameră putem funcționa. De ce s-a mărit buget SRI? Nici eu, nici premierul Grindeanu nu am primit răspunsuri serioase, argumentate, urmând ca mâine să se reia discuția”, spunea liderul PSD.