Dragnea, despre noul ministru de Interne: Există temeri în ceea ce privește imparțialitatea lui

Publicat: 06 09. 2016, 19:13
Actualizat: 11 10. 2016, 11:32

„Am fost sunat azi dimineață, la 10 fără un sfert, de primul ministru Cioloș care mi-a spus că la ora 10 urmează să facă nominalizarea și a considerat normal să nu aflu întâi din presă. I-am spus că există suspiciuni, nu neapărat din partea mea, dar vorbe în piață că e foarte apropiat de liberali. I-am spus și că, din punctul meu de vedere, cel mai important lucru este ca acest ministru să arate că este independent de politică, pentru că toată lumea se gândește la ministerul de Interne ca la cel care împreună cu AEP va asigura organizarea alegerilor. (…) Există temeri întemeiate sau nu, din partea multora, în ceea ce privește imparțialitatea acestui domn ministru”, a spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a adăugat și că Cioloș își dorește ca fiecare dintre partide să numească un consilier al noului ministru de Interne, Dragoș Tudorache, pentru ca, în acest fel, toate formațiunile să fie convinse că toate lucrurile merg bine, dar a menționat că nu vrea să pună pe nimeni de pază la Guvern, pentru că toți miniștrii trebuie să respecte reglementările, iar, în caz contrar, vor primi un răspuns radical.

„Noi nu trimitem paznici la miniștrii din actualul cabinet. Trebuie să respecte legea, Constituția și fișa postului. Dacă vor începe să aibă acțiuni care nu sunt în regulă sau dacă, împreună cu prefecții, vor încerca să influențeze sau să intimideze în vreun fel sau altul, o să reacționăm foarte dur”, a accentuat social-democratul.

Marți, premierul Dacian Cioloș a anunțat că locul lui Petre Tobă la ministerul de Interne va fi luat de șeful Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache. Primul ministru a țint să precizeze și că a auzit speculații potrivit cărora „și-ar fi trimis omul” la MAI, însă a dorit să le contrazică, arătând că Tudorache l-a asigurat că, oricum, nu se va afla pe lista niciunui partid la scrutinul din decembrie.