Dragnea, despre refacerea USL: Nu cred în ciorba reîncălzită

Publicat: 09 05. 2016, 17:15
Actualizat: 07 06. 2018, 03:29

„USL-ul s-a desființat. Există foarte multă nostalgie pentru USL, dar deocamdată suntem în campanie electorală, PSD-ul se mișcă bine, este foarte bine receptat de populație, ALDE, am înțeles la fel, că face o figură foarte bună. USL-ul a fost. A fost un proiect bun, de mare succes, care a murit”, a declarat Dragnea.

Întrebat acest proiect se poate reface după alegerile parlamentare din toamnă, Liviu Dragnea a fost sceptic.

„Nu cred în ciorba reîncălzită. Putem discuta despre tot felul de proiecte politice, deci nu este exclus să existe o variantă de colaborare la parlamentare cu ALDE, ba chiar ne dorim, dar nu USL. USL este un proiect care trebuie lăsat în istorie, acolo unde a ajuns”, a mai spus Dragnea.

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu și fostul premier Victor Ponta au insistat sâmbătă, ca temă de campanie pentru alegerile locale, pe ideea refacerii USL și a unui vot asemnănător celui din 2012.

„Așteptarea mea și așteptarea dumneavoastră, bănuiesc, este ca alianța solidă dintre social-democrați și liberali pe care cu toții ați votat-o, ‪USL‬, să se refacă între ‪‎PSD‬ și ‪ALDE‬ și să câștigăm alegerile parlamentare de la finele acestui an pentru a relua cursul bun al guvernării din ultimii trei ani, întrerupt din păcate de guvernarea Cioloș – Iohannis”, a declarat Tăriceanu la Galați.