Dragnea: În curând vom face angajări „unu la unu” în administrația locală

Publicat: 28 03. 2013, 15:16
Actualizat: 19 03. 2017, 15:43

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, că Guvernul lucrează la un pachet legislativ care prevede și ca angajările în administrația locală să se facă „unu la unu”, el arătând că această măsură trebuie adoptată rapid pentru că multe instituții locale care nu mai au suficient personal.

„Trebuie să adoptăm rapid măsura asta, pentru că sunt foarte multe instituții locale care nu mai au suficient peronal. S-a ajuns la situații nepermise, sunt primării de comună care mai au trei sau patru angajați, cu primar cu tot. Nu va fi o măsură singulară, lucrăm la un pachet în așa fel încât să putem debloca angajările unu la unu, dar în același timp să continuăm procesul început la nivel central de scădere a cheltuielilor cu personalul și cu bunurile și serviciile”, a spus Dragnea.

El a precizat că măsura se referă strict la administrația locală deocamdată, iar ea va fi adoptată într-un termen „rezonabil”, menționând că „nu discutăm de luni de zile”.

Dragnea a spus că și administrația centrală trebuie să finalizeze un proces de reașezare a funcției publice și de reducere a cheltuielilor de personal și a ceheltuielilor cu bunurile și serviciile pentru că în ultimii ani au fost date normative de personal numai pentru administrația locală, ceea ce a fost incorect.