Dragnea laudă Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții promovat de PSD: A generat interes uriaș, din SUA până în Norvegia

Publicat: 15 02. 2017, 15:25

„Urmează Legea privind Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, care a generat un interes uriaș în mediile internaționale, în mediile financiare internaționale, începând din America și terminând cu Norvegia”, a susținut Dragnea într-un interviu acordat RRA.

Întrebat cum va funcționa acest Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții, de a suscitat atâta interes în atâtea țări, Dragnea a spus că nu este inventată apa caldă și că Fondul Suveran din Norvegia este unul din principalele motoare de dezvoltare economică, același lucru întâmplându-se și în Polonia.

La observația moderatorului, care a arătat că în Norvegia acest fond se bazează pe petrol, Dragnea a răspuns, după o scurtă pauză: „Bun, nu știu dacă mai am timp să explic. Era bine să începem cu asta. Sigur, OUG 13 este de fapt pe masa tuturor românilor, da? Toate companiile de stat din România profitabile vor fi incluse în acest Fond, care va emite obligațiuni, care pot fi cumpărate de orice cetățean și de orice firmă. Statul va rămâne 100% acționar, nu va vinde nicio acțiune de acolo, pentru că sunt companii strategice și, de asemenea, acest Fond, așa cum se întâmplă și în alte părți din lume, împreună cu fondul de investiții mari și cu bănci internaționale, cu care am și avut discuții oficiale, vor face joint venture cu care se vor finanța investiții mari, strategice”.

„Vor începe să construiască fabrici, capacități de producție, în zone unde existau dar în perioada 1997-1998, 1.300 de fabrici și uzine din România au fost tăiate, lichidate și un milion și jumătate de români au rămas pe drumuri și va începe o reindustrializare a României. Și sunt fonduri uriașe de investiții care vor să investească pentru că vor să aibă profit. Așa se lucrează”, a adăugat Dragnea.