Dragnea: Noi vorbim despre dreptul la apărare. Eu nu am acces la dosarul Tel Drum

Publicat: 29 12. 2017, 00:22
Actualizat: 29 12. 2017, 09:13

„Am primit ordonanța prin care am fost stabilit suspect. La dosar nu am acces. Am cerut dosarul imediat. Vorbeam despre dreptul la apărare, despre un proces corect. Eu știu că nu pot să îmi văd dosarul. Acolo se fac audieri, avocatul merge la audieri, dar nu știu ce e în spate. Să vedem pe ce s-au bazat când au făcut acest spectacol”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Liderul PSD a vorbit și despre mărturiile de la dosar.

„Victor Ponta, Dan Șova, Eugen Teodorovici, domnul Nițulescu. Eu vă spun ce am mai spus că resping toate acuzațiile din dosar. Probabil că în viața asta o să avem acces la dosar”, a mai spus Dragnea.

Președintele social democraților a afirmat că nu s-a considerat o victimă a anchetatorilor, dar se consideră o țintă începând cu anul 2012.

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunțat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Procurorii au pus, în luna noiembrie, sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătrați, două mașini și mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând și altele care i-ar aparține liderului PSD.