Dragnea nu înțelege de unde au apărut 2.000 de școli fără autorizație de funcționare, dar îi dă dreptate lui Iohannis. „Este o rușine pentru toate guvernele”

Publicat: 15 09. 2015, 15:04

Liviu Dragnea susține că anul trecut ministerul Educației l-a informat că sunt 2.100 de școli pentru care nu există autorizație sanitară de funcționară, adăugând că nu știe de unde au apărut cele 4.000 de școli fără această autorizația. Cifra de 4.000 de unități școlare care nu au autorizație de funcționare a apărut în discursul de luni al președintelui, care a spus că această situație este o „rușine națională”.

„Este foarte bună o dezbatere publică despre acest subiect, dar e bine să știm că există lucruri care se întâmplă când vorbim, am lansat un program de a se reabilita și finaliza 500 de școli din România, înainte 1.700 de școli erau în diverse faze de execuție cu lucrările sistate”, a spus Dragnea. 

Acesta a subliniat că s-au trimis la Guvern documente pentru 2.100 de școli fără autorizație de funcționare. Întrebat despre declarația șefului statului că este o „rușine națională”, Dragnea a replicat: „o întăresc, afirmația președintelui este o afirmație bună și o întăresc, este o rușine pentru toate guvernele dinainte, guvernele nu s-au aplecat cu atenție pe baza unui program structurat să înceapă un program pentru reabilitarea infrastructurii din educație. Da, este o rușine națională, dar nu pentru guvernul acesta, care a început un program cu 500 de școli finalizate”, a subliniat Dragnea.