Dragnea: „Nu intrăm în guvernare cu PNL, cu atât mai puțin cu Cioloș”. Când va fi anunțat premierul PSD

Publicat: 07 11. 2016, 08:08

„Guvernul îl vom face cu ALDE. Nu putem guverna cu PNL, nu e vorba de aroganță și dușmănie, ci de pragmatism. Guvernul PSD-PNL din 2017 se va rupe în câteva luni, nu există compatibilitate. Nu intrăm în guverare cu PNL, cu atât mai puțin cu Cioloș. (…)Cioloș mi-a produs multe dezamăgiri. Cioloș a mințit a spus că nu se va implica în politică, în campania electorală. Este un om care nu nu poate beneficia de respectul meu. Vorbim de un Guvern care are câteva realizări între ghilimele”, a declarat Liviu Dragnea, la Realitatea TV. 

Cât privește premierul susținut de social-democrați, acesta nu va fi nominalizat până după alegeri, spune șeful PSD. 

„Până pe 12 decembrie nu voi nominaliza un premier. În dimineața zilei vin cu un nume. Nici nu includ, nici nu exclud vreun nume. Victor Ponta a spus că nu vrea să fie premier. A spus-o public de mai multe ori.  Orice social democrat va pronunța un nume doar după ce vom vedea rezultatul alegerilor”, a arătat Dragnea. 

Banii de autostrăzi s-au furat

Șeful PSD susține că partidul său propune „un nou model de creștere economică” și recunoaște că banii cu care ar fi trebuit să se construiască autostrăzi în România au fost furați, că s-au „risipit miliarde de euro” din incompetență, frică și lipsă de rânduială.

”În 26 de ani, s-a furat peste tot. Nu am reușit să facem o autostradă de la un capăt al țării la altul, din mai multe motive. În primul rând s-au furat mulți bani (…) S-au risipit miliarde de euro”, a spus Dragnea într-o emisiune televizată.

”A fost o încercare bună în perioada 2000-2004, în guvernarea Năstase, care a fost primul guvern cu niște obiective pe termen mediu. Dacă ar fi rămas la guvernare, ar fi fost puse în practică”, a mai declarat Dragnea.

Motivele pe care Dragnea le vede pentru risipirea banilor sunt incompetențe, frica și lipsa de rânduială. ”În România s-au risipit banii, s-au risipit miliarde peste miliarde de euro, din hoție, prostie, lipsă de strategie și coerență, și dorința de a guverna pentru mâine”, a mai adăugat el.