Dragnea: Sper să nu fie în pericol coabitarea, să nu mai fie supărați Ponta și Băsescu

Publicat: 05 07. 2013, 16:14
Actualizat: 05 07. 2013, 16:14

Vicepremierul Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, a declarat că speră să nu fie în pericol funcționarea coabitării în urma declarațiilor din ultimele zile și tensiunii acumulate între președintele Băsescu și premierul Ponta, adăugând că este mai importantă stabilitatea politică a țării.

„Eu sper să nu fie în pericol această colaborare. Am spus-o mai devreme, mai important decât oricare dintre noi, mai importantă este stabilitatea acestei țări, care a determinat foarte multe lucruri bune”, a afirmat Dragnea, făcând referire la stabilitatea macroeconomică, la scăderea dobânzilor pentru împrumuturile externe și la „creșterea timidă, dar constantă” a dorinței investitorilor de a veni în România.

El a spus, într-o conferință de presă, că s-a acumulat o tensiune între cei doi în urma declarațiilor și contradeclarațiilor din ultimele zile, însă probabil nu vor mai fi supărați în perioada următoare.

„E o tensiune acumulată, au fost niște declarații, niște contradeclarații, s-au supărat, dar până la urmă probabil că în perioada următoare nu o să mai fie supărați”, a spus Dragnea.

Potrivit acestuia, Traian Băsescu și Victor Ponta nu trebuie să uite că „în primul rând sunt oameni de stat care au responsabilități foarte mari”.

Totodată, întrebat despre declarația președintelui Băsescu potrivit căreia Guvernul Ponta ar continua o practică a „furtului prin lege”, Dragnea a răspuns că la toate ședințele de guvern la care a participat el s-au adoptat acte normative în interesul populației.

„Nu au fost acte normative cu scopul de a fura cineva ceva, din ceea ce știu eu”, a spus vicepremierul.

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Digi 24, că nu îi place în activitatea Guvernului că se „continuă a se fura prin lege”, ca pe vremea Guvernului Năstase, dând ca exemplu memorandumul cu Rompetrol și transferul terenului institutului de cercetare agricolă din Insula Mare a Brăilei către CJ Brăila.