Dragnea, surprins de discuția „informală” dintre Iohannis și Tăriceanu: Mi s-a părut ciudat să aibă loc în paralel cu consultările oficiale

Publicat: 16 12. 2016, 16:58
Actualizat: 17 12. 2016, 01:24

„Trebuie să recunosc că am fost suprins. Mi s-a părut puțin ciudat ca, în paralel cu consultările oficiale, să aibă loc și aceste întâlniri informale. Nu am insistat să îmi spună detalii. Ce am înțeles e că a rămas consecvent alianței cu PSD, ceea ce era și greu să nu se întâmple. Am văzut invitațiile făcute domnului Tăriceanu, de a intra într-o pseudo-alianță și într-un fel de construcție, mergând până la a i se oferi postul de președinte al PNL. Îmi pare rău că sunt oameni în România care nu reușesc să înțeleagă ce s-a întâmplat duminică”, a declarat președintele PSD, în cadrul unei conferințe de presă la Alexandria.

După ce copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a admis, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că a purtat o discuție cu Klaus Iohannis, la scurt timp a venit și confirmarea din partea președintelui.

„Am văzut astăzi știri că m-am întâlnit cu președintele Iohannis. Astăzi, în niciun caz, pentru că, din câte știu, președintele e la Bruxelles. În această perioadă poate anumite contacte nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Am avut o discuție, dar nu la Cotroceni. Am avut o discuție cu președintele și mai mult de atât nu am ce să vă spun”, a detaliat Tăriceanu, precizând că discuția nu a fost solicitată nici de el, nici de Daniel Constantin.

„Nu am plecat de la nicio premisă, pentru că eu nu am solicitat, nici Daniel Constantin această discuție. Am avut o discuție cu președintele”, a punctat Tăriceanu.

La rândul său, Klaus Iohannis a catalogat discuția purtată cu Tăriceanu drept una  „informală, politică”, dar care nu a avut în vedere PNL.

Ulterior, întrebat dacă i-a făcut o ofertă copreședintelui ALDE, în contextul în care Tăriceanu nu a participat la consultările de la Cotroceni, Iohannis a răspuns că nu dorește să intre în detaliile acelei discuții.