După ce a primit „date foarte credibile”, Udrea crede că un martor a fost forțat să o toarne. „Am făcut plângere”

Publicat: 19 05. 2017, 10:42

„E un demers foarte serios. Plângerea pe care eu am făcut-o este chiar un demers important și în contextul în care vorbim despre înregistrări care arată modul în care se derulează anchetele și cum se implică procurori, cred ca e foarte credibil ceea ce mi s-a întâmplat zilele trecute. (…) Presupun că este vorba de un domn, cel care mi-a transmis date foarte credibile și începuturi de dovezi cum că ar deține o înregistrare a unei convorbiri dintre procurori , și procurori și polițiști, implicați într-un dosar care mă vizează și care este în anchetă la DNA din care reiese că a fost determinat un martor, o persoană, să susțină anumite lucruri împotriva mea”, a spus Elena Udrea, joi, la Antena 3.

Fostul ministru a mai spus că i s-au cerut 10.000 de euro pentru a i se pune la dispoziție înregistrarea respectivă.

„Eu nu pot să fac anchetă paralelă. Sunt un simplu cetățean. Am apelat la Parchetul General și am indicat mijloacele de probă pentru situație pe care o invoc și cred că ancheta va putea duce la aflarea devărului în situația aceasta”, a adăugat Elena Udrea.

Elena Udrea a mai spus că, din punctul său de vedere, crede că este dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.

În această cauză, procurorii o acuză pe Elena Udrea că a fost cea care a realizat legătura dintre persoanele care obțineau banii pe cale nelegală și prestatorii de servicii legate de campanie.

Și Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României, este cercetată pentru instigare la abuz în serviciu și la spălare de bani, în legătură cu campania electorală din anul 2009.