După ce a văzut că „nori negri se adună”, un lider UDMR organizează o deplasare la mitingul pro-Justiție de sâmbătă. „Nu sunt convins că Uniunea susține o astfel de acțiune”

Publicat: 18 01. 2018, 20:02
„Haideți cu noi! Pe 20 ianuarie, la București, la miting. Nori negri se adună: premierul desemnat a declarat că sprijină total contrareforma din justiție. Pe 20 ianuarie să apărăm cât mai mulți statul de drept.Închiriem un autobuz, cu plecarea spre București sâmbătă, sosirea acasă duminică dimineața. Costul dus-întors e de 100 RON ce se va achita cu anticipație la sediul Fundației Tranzit, str. Barițiu nr. 16, în fundul curții, joi-vineri între orele 11-18″, scrie fostul senator pe Facebbok. 

Peter Eckstein-Kovacs a declarat pentru Gândul că demersul „nu este o acțiune a UDMR” și că nu s-a consultat cu partidul nefiind convins că o astfel de acțiune ar fi susținută de colegii săi din Uniunea Democrată a Maghiarilor din România. 

 
„Nu, nu am vorbit (cu colegii din UDMR -n.r.), nu este o acțiune a UDMR, este o acțiune civică, la fel cum și acțiunea de pe 20 ianuarie de la București este o acțiune civică. Nu sunt convins că vor susține o astfel de acțiune, eu mă duc acolo ca cetățean simplu, dar și ca membru UDMR.
 
Întrebat dacă postarea sa a avut succes, Peter Eckstein-Kovacs a declarat că pe listă deja s-au înscris câteva persoane, fără a preciza numărul acestora. 
 
„S-au înscris câteva persoane. Nu vom fi un autobuz de 44 de persoane, dar vom merge. Eu am dat anunțul, organizarea nu e atât de mare, facem rost de o mașină și mergem, fiecare își suportă costul. Doritorii se înscriu pe listă și își plătesc transportul, eu nu am bani să plătesc pentru ei”, a mai spus fostul senator.
 
Chiar dacă nu mai deține nicio funcție de conducere în UDMR, Peter Eckstein-Kovacs este considerat unul dintre politicienii influenți în formațiune. Recent, a avut mai multe ieșiri publice în care a criticat modificările aduse în Parlament legilor justiției și a acuzat faptul că liderii UDMR ar fi făcut un troc cu majoritatea PSD-ALDE.

Pe rețelele de socializare, de mai multe zile, a fost pornită o mobilizare pentru participarea la un protest uriaș, sâmbătă, 20 ianuarie. 

„Sâmbătă, 20 ianuarie, încurajăm lumea din întreaga țară să se alăture protestelor din București. Nu este nevoie să ieșim de multe ori în stradă. Este nevoie să ieșim mulți, o dată. Propunem un marș Piața Universității – Piața Unirii – Fântâni – Parlament, cu vizite la instituțiile confiscate de către majoritatea parlamentară, Avocatul Poporului, CCR, CNA”, se arată într-o postare distribuită pe Facebook.