După ce au vorbit de fuziune, liberalii transmit un mesaj tranșant UNPR

Publicat: 04 07. 2016, 11:32
Actualizat: 04 07. 2016, 18:54

„Lucrul acesta trebuie analizat, sigur, trebuie cercetat, trebuie, cred eu, înainte de a face un astfel de pas, să facem o cercetare, o analiză sociologică. Sunt convinsă că sunt și cetățeni care sunt de acord, sunt și electori de-ai noștri care nu ar fi de acord. Un amendament foarte precis: PNL nu face rabat de la criteriile de integritate. Cei care doresc să vină alături de PNL trebuie să le îndeplinească. În aceste condiții și explicând alegătorilor lucrul acesta, dacă PNL va face un pas în viitor, eu cred că marea majoritate a susținătorilor noștri va susține acest punct de vedere. Dacă el este respectat, dacă el este bine explicat”, a declarat vicepreședintele PNL Sulfina Barbu, la RFI, întrebată cum ar reacționa electoratul PNL, dacă liberalii ar bate palma cu UNPR.

Sulfina Barbu a afirmat că liderii PNL au primit mandat doar ca să discute cu UNPR formarea majorităților la nivelul municipiilor și al unităților administrativ-teritoriale.

„(…) Toate aceste discuții au fost lansate pe piață de alți factori decât cei din PNL sau au fost atribuite ca fiind date pe surse. Foarte sincer vă spun că în Biroul Politic trecut, PNL a împuternicit cei doi copreședinți să discute cu UNPR-ul pentru majorități la nivelul județelor, la nivelul municipiilor și la nivelul unităților administrativ-teritoriale. Astăzi vom afla rezultatul discuțiilor. Deoarece nu a fost nici o propunere oficială pentru alianță sau fuziune, consider că discutăm despre propuneri făcute din afara partidului”, a susținut Sulfina Barbu.

Conducerea PNL se va reuni luni, la ora 13.00, pe agenda Biroului Politic figurând și o decizie legată de relația cu UNPR.