După ce PNL l-a vrut premier în unanimitate, Cioloș merge și la evenimentele USR: „A confirmat prezența”

Publicat: 03 11. 2016, 15:55
Actualizat: 26 03. 2019, 05:08

„După ce premierul a lansat această platformă, România 100, noi i-am trimis o scrisoare publică în care i-am spus niște lucruri din programul nostru convergente cu ceea ce domnia sa exprimă în platformă, pe care dorim să le regăsim în programul de guvernare. Domnia sa a confirmat prezența la un eveniment pe care o să-l organizăm săptămâna viitoare și în care vom vorbi de aceste două lucruri – de platforma România 100 și despre lucrurile pe care vrem noi să le includem în programul de guvernare. (…) O întâlnire directă va fi în cadrul acelui eveniment”, a precizat liderul USR, Nicușor Dan.

El a reiterat că USR nu va face alianțe nici pre, nici postelectorale, nu va negocia funcții în guvern: „Asta nu înseamnă că dacă sunt oameni potriviți la noi, ei nu o să meargă (în viitorul Guvern .n.r.)”, a admis Dan. 

El a mai spus că va discuta cu premierul desemnat despre fiecare ministru propus în parte, deoarece USR nu va garanta, nu va da „cecuri în alb pentru oameni care în viața publică până acum au făcut erori sau compromisuri”. Nicușor Dan a precizat și că în actualul guvern sunt miniștri care nu au avut o performanță „grozavă”. 

Premierul Dacian Cioloș, validat miercuri de Consiliul Național al PNL candidat pentru postul de premier după alegeri, a participat la reuniunea liberalilor, declarând că nu a venit pentru a se promova pe sine, cât pentru a susține niște lucruri în care crede, iar campania electorală începe de 11 noiembrie și nu se va implica. Cioloș este așteptat duminică după-amiază la mitingul PNL.