Efectul condamnării lui Frunzăverde asupra PNL. Orban: „Va trebui luată o decizie”

Publicat: 15 01. 2016, 12:53

”În mod evident, ca urmare a criteriilor de integritate Sorin Frunzăverde nu va mai putea candida din partea PNL.Va trebui luată o decizie la nivelul conducerii PNL Caraș Severin privitoare la desemnarea unui alt candidat”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că, probabil, PNL nu va putea valida pe 18 ianuarie ”capul de listă pentru Caraș Severin” în alegerile din 2016.

Condamnarea în primă instanță duce automat la suspendarea din calitatea de membru de partid până la hotărârea definitivă a instanței, potrivit statutului PNL. Dacă Sorin Frunzăverde va câștiga recursul acesta își va recăpăta calitatea de membru PNL, a precizat Ludovic Orban.

Președintele CJ Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde (PNL), a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru folosire a influenței în vederea obținerii unui folos necuvenit, în dosarul vizând alegerile prezidențiale din 2014, decizia Tribunalului Caraș-Severin nefiind definitivă.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Caraș-Severin l-a condamnat pe Sorin Frunzăverde pentru folosirea influenței în vederea obținerii unui folos necuvenit, faptă prevăzută și pedepsită de art. 13 din Legea nr.78/2000, la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de patru ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, acestuia i-au fost interzise mai multe drepturi, iar pe perioada termenului de încercare el trebuie să se supună unor măsuri de supraveghere.