Ei sunt adevărații EUROdeputați: TOP 8 parlamentari cu afaceri europene. Firmele senatorilor și deputaților rulează 30 de milioane de euro pentru proiecte cu finanțare UE

Redactor:
Clarice Dinu
30 de milioane de euro este factura pentru proiectele derulate de firmele a opt parlamentari, care au primit finanțare din fonduri europene, potrivit datelor din declarațiile de interese depuse de senatori și deputați.

30 de milioane de euro este factura pentru proiectele derulatede firmele a opt parlamentari, care au primit finanțare din fondurieuropene, potrivit datelor din declarațiile de interese depuse desenatori și deputați.
În top conduce senatorul PSD FlorinConstantinescu, firmei la care senatorul este acționar,ACK, aprobându-i-se, în 2010, din fondul de mediu, un proiect de16,3 milioane de euro, din care 4,7 nerambursabili.

Foto:www.florinconstantinescu.ro

Este vorba de un parc eolian de 40 de megawați.Proiectul a fost depus în 2008, înainte ca eu să devin senator.Lucrarea nu a început încă„, a declarat, pentrugândul,senatorul PSD.

Sorina Plăcintă, pestedouă milioane de euro pentru „inovație șiecoeficiență”

În clasamentul parlamentarilor performanți la absorbția fondurilorUE urmează senatorul PDL Sorina Plăcintă, fostministru al Tineretului. Prin firmele Sorste, Imartextil șiFundația Zi Deschisă, democrat-liberala are în portofoliucontracte finanțate de peste 4 milioane de euro, prinMinisterul Muncii, cel al Economiei și al Dezvoltării Regionale.Cel mai „gras” proiect al firmei Sorste este de 2.096.467 de euro.A fost încheiat în aprilie acest an și a primit finanțare de laMinisterul Economiei prin programul operațional pentru creștereacompetitivității, axa prioritară „Un sistem de producție, inovațieși ecoeficiență”. Tot de la Economie, societatea a primit ajutornerambursabil de la bugetul de stat, în valoare de 60 de mii deeuro.


Aceeași firmă a Sorinei Plăcintă a primit finanțare și pentru douăproiecte în domeniul resurselor umane, unul anul trecut, în valoarede 479.475 de euro, și unul semnat la începutul lui mai 2011, învaloare de 475.421 de euro. Și Fundația Zi Deschisă, al căreifondator este senatorul PDL, a accesat, în 2010, fonduri europenepentru un proiect de resurse umane în valoare de 502.475 de euro.Prin Ministerul Dezvoltării și Turismului, aceeași fundație aprimit undă verde pentru un proiect de „promovarea turismului șicreșterea infrastructurii necesare în scopul atractivitățiiRomâniei ca destinație turistică”, în valoare de 231.480 de euro.Tot prin același minister, Imartextil al Sorinei Plăcintă a primitaprobare pentru un proiect referitor la sprijinireamicroîntreprinderilor, în valoare de 255.907 euro.

Dan Voiculescu, program deun milion de euro pentru Fundația „DanVoiculescu

Și senatorul PC Dan Voiculescu a simțitpotențialul pe care-l oferă banii UE, potrivit declarației sale deinterese primind finanțare pentru un programde aproape un milion de euro (966.451de euro), peo perioadă de 27 de luni, derulat de fundația care-i poartă numele.Voiculescu mai declară două proiecte din bani europeni obținute deAsociația Oamenilor de Afaceri din România, organism din care faceparte, în valoare de 2,7 milioane de euro. Programele derulate pesectorul resurselor umane au fost încheiate în 2010 și 2011, sederulează pe o perioadă de până la 30 de luni și au o valoaretotală de 2.377.100 de euro, respectiv 365.523 de euro.

Cristian Petrescu, 1,6milioane pentru promovarea traseelorturistice

Pe locul al patrulea se situează deputatul PDL CristianPetrescu. Asociația Profesioniștilor de Turism din Româniape care o conduce a primit aprobarea pentru șapte proiecte cufinanțare nerambursabilă, în valoare totală de 1.652.219euro, obținută prin Ministerul Dezvoltării și Turismului.Cu toate acestea, el și-a trecut în declarația de interese doartrei, a căror valoare este de 705.612 euro. „Am trecut doartrei pentru că în cazul celorlalte nu am semnat contractul definanțare. Când semnez, le trec”, este explicațiademocrat-liberalului.

Foto: InfoTravelRomania

Toate proiectele au fost depuse în august 2010 și parafate în2011. Asociația pe care Petrescu o conduce se angajează săpromoveze traseele turistice „în zonele naturale de recreere șiagrement” din Transilvania, Maramureș și Bucovina, „Drumulcetăților dobrogene”, „Drumul domnitorilor în ținuturilemoldovenești” sau „Traseele naturale în zonele carstice din VestulMunților Apuseni”. Pentru cele șapte proiecte se prevede tipărireaa 70.000 de ghiduri turistice și a 210.000 de pliante saurealizarea a 70.000 de DVD-uri multimedia.

Pedelistul Marian Avram- afaceri europene prin firma fiului și soției

Foto:www.avrammarian.ro

1.585.897 euro se rulează prin firma fiului, învârstă de 20 de ani, al deputatului PDL MarianAvram . Only Serv SRL, al cărui administrator este soțiapedelistului, a primit anul trecut finanțare de la MinisterulAgriculturii pentru un proiect pe măsura 121 „modernizareaexploatațiilor agricole”. Contactat de gândul pentru aface câteva precizări, Marian Avram s-a arătat extrem de iritat:”Nu faceți legătura între o persoană juridică și o persoană fizică.Deputatul Avram nu are nicio legătură cu firma”.

Fundațiile lui Stanciu,campioane la reziliat contracte

Interesat de fondurile nerambursabile este și deputatulPSD Anghel Stanciu. Fundația Ecologică Green Iași, alcărui membru este, a reușit să obțină, în octombrie 2010, finanțarepentru patru proiecte în domeniul resurselor umane, cu o valoaretotală de 1.579.667 euro. Toate au fost însă reziliate patru lunimai târziu, în februarie 2011.

Nu aș putea să vă spun exact când au fost depuseproiectele că nu eu mă ocup, dar trebuie să le declar. Eu suntmembru al fundației. S-a înființat în 1992 și nu m-am retras, darn-am nicio legătură cu aceste contracte. Despre reziliere,după câte știu eu, au fost niște probleme cu aceste fonduri, cuavansurile de 30%, s-au dat doar 10%, dar nu știu exact”, aexplicat Anghel Stanciu situația. Dincolo de acestea, fundația maiare în derulare două proiecte, unul încheiat la sfârșitul anuluitrecut, altul în mai 2011, în valoare de 423.880 de euro, respectiv388.642 euro.

Pedelistul Chirilă aluat bani pentru o pensiune

Un alt deputat, PDL-istul Constantin Chirilă, acâștigat și el, prin firma Gir Forrest la care este acționar,finanțare pentru un proiect de 388.342 de euro,prin Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit.

„Eu sunt doar acționar. Nu știu exact când s-a depus proiectul,dar e depus de mai demult. Facem o pensiuneturistică„, ne-a declarat deputatul PDL.

Pesedistul Pop – 150 demii de euro pentru microîntreprinderi

Foto:www.popgheorghe.ro

Tot de la Dezvoltare rurală și pescuit a obținut bani europenisenatorul PSD Gheorghe Pop, pe măsura 312,”Sprijin pentru crearea și dezvoltarea de microîntreprinderi „.

Proiectul, aprobat în 2010, a fost depus de societatea BavariaAll Cons srl și are o valoare de 150.032 deeuro.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
Bani în plus de la stat pentru acești angajați! Care este condiția
ULTIMA ORĂ. Cât de bogat e Gigi Becali! Femeia apropiată de miliardar spune ce avere...
ATENȚIE! Așa te poți programa online pentru vaccinul anti-Covid. Care sunt pașii ce trebuie urmați
Poliţiştii din Quebec au amendat o femeie pentru că îşi plimba soţul în lesă
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Secretele laboratorului din Wuhan, publicate de Departamentul de Stat al SUA
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Eșec RUȘINOS pentru NASA în timpul testării celei mai puternice RACHETE construită vreodată
CTP, umilință fără margini adusă profesorilor care refuză să se vaccineze. Incredibil ce a declarat
Meteo. Record NEGATIV în România. În ce zonă s-au înregistrat -23 de grade deja
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea ȘOC a momentului despre unul dintre cei mai mari luptători MMA români
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Competiţia „made in Romania”. Câţi bani fac retailerii din brandurile private label şi unde le...
ȘOC! Se anunță un DEZASTRU total pentru România! Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR...
Inchide