Este oficial: Premierul Viorica Dăncilă a trimis propunerile de miniștri – Nicolicea, Florea și Brăiloiu – la Cotroceni/ Toader, propus pentru revocare

Publicat: 17 04. 2019, 20:10

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a transmis, în această seară, președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Totodată, premierul a transmis către Administrația Prezidențială propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Pentru Ministerul Justiției a fost propus Eugen Nicolicea, membru al Camerei Deputaților, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, membru al Camerei Deputaților, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit Liviu Brăiloiu, membru al Senatului.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat după ședința CEx al PSD că îl va suna pe președintele Klaus Iohannis și speră ca acesta să înțeleagă că este vorba despre o decizie politică în ceea ce privește portofoliul de la Ministerul Justiției.

„Eu consider că e bine să mergem pe această variantă. Voi discuta cu președintele. Imediat ce ajung la Guvern, voi avea o discuție telefonică cu președintele și îi voi spune de remanieri. Sper să aibă o atitudine bună având în vedere că deținem Președinția rotativă a Consiliului UE. Președintele trebuie să dea dovadă de responsabilitate, că e decizia premierului și să înțeleagă că trebuie să fie o bună colaborare”, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul ședinței Cmitetului Executiv Național PSD.