Eurodeputat PSD, contraatac la adresa lui Orban: Președintele PNL ar trebui să se suspende din viața politică românească. Este o figură umilă și țara are nevoie de lideri puternici

Publicat: 22 03. 2019, 09:45
Actualizat: 25 03. 2019, 20:06

„Ludovic Orban face afirmații absolut scandaloase cu privire la PSD și ALDE. Nu este treaba lui Orban să vorbească despre relația dintre PSD și familia politică socialistă europeană. Ludovic Orban ar trebui să se preocupe de apărarea intereselor românești în fața politicienilor anti-români din PPE. În schimb, PNL și președintele său sunt preocupați doar să câștige bună-voința acelorași politicieni. Tocmai pentru această atitudine, președintele PNL ar trebui să se suspende din politica românească. România are nevoie de lideri puternici, capabili să îi apere interesele în plan european, nu de figuri umile așa cum este Ludovic Orban”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, Răzvan Popa.

Reacția europarlamentarului PSD vine în contextul în care președintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, că Partidul Socialiștilor Europeni (PES) și ALDE European ar trebui să ia exemplu de la PPE și să excludă partidele românești PSD și ALDE din formațiunile europene.

„Partidul Popular European a luat decizia de a suspenda FIDEZS din PPE pentru derapajele de la democrație și pentru nerespectarea valorilor și principiilor care stau la baza PPE și UE. FIDEZS a primit un termen de corectare a derapajelor apărute în ultima perioadă în mesajul public și în deciziile partidului de guvernământ din Ungaria. Noi ca PPE am început să facem curat în formațiunea noastră politică la nivel european și așteptăm același lucru să îl facă și alte formațiuni de la nivelul UE, respectiv formațiunea ALDE și formațiunea social-democrată de la nivel european. Dacă vor să facă curațenie trebuie să facă același lucru cu două partide din România care fac același lucru pe care l-a făcut FIDEZS”, a declarat Ludovic Orban, joi la Sibiu.