Eurodeputatul care îl vrea pe Meleșcanu afară de la conducerea MAE: Nu are capacitatea de a descifra mesajul de la Bruxelles

Publicat: 08 03. 2018, 14:40

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Daniel Buda, Raportul de țară publicat de către CE plasează România pe harta instabilității politice și a haosului economic pe care coaliția PSD-ALDE le-a generat.

„Teodor Meleșcanu trebuie să plece de îndată de la conducerea MAE. Solicit public demisia ministrului Afacerilor Externe deoarece, prin afirmațiile domniei sale, demonstrează că nu are capacitatea de a descifra mesajul ferm de la Bruxelles, unde se arată cu subiect și predicat care sunt problemele din România. Raportul de țară publicat de către Comisia Europeană plasează România pe harta instabilității politice și a haosului economic pe care coaliția PSD-ALDE le-a generat. Reacția ministrului Afacerilor Externe față de concluziile alarmante ale Comisiei Europene este una lipsită de simțul realității. Riscurile semnalate de Comisie sunt mai mult decât niște avertismente clare cu privire la faptul că România se îndepărtează de standardele europene în toate domeniile cheie și riscă să se izoleze de nucleul Europei”, se arată în comunicat.

Daniel Buda susține că „indolența absolut patentată” a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, aruncă România „la coșul nepăsării”, privându-i pe români de o dezvoltare europeană, de un nivel ridicat al calități vieții și de oportunități egale cu cele ale tuturor europenilor.

„Din păcate, ministrul Teodor Meleșcanu, în loc să vină cu răspunsuri și soluții ferme, a preferat să adopte o abordare politicianistă, superficială și populistă, ceea ce demonstrează incapacitatea acestuia de a-și înțelege responsabilitățile. Rămânerea acestuia mai departe în poziția de ministru al Afacerilor Externe dăunează grav intereselor României pe termen mediu și lung”, a subliniat europarlamentarul PNL

Buda a precizat că raportul publicat de către Comisia Europeană indică domeniile vitale în care progresele sunt limitate, printre care se numără rata ridicată a sărăciei, lipsa investițiilor, infrastructura precară, absența reformelor structurale și a consolidării fiscale, regresul în privința consolidării justiției.

MAE susține că Raportul de țară pentru România al Comisiei Europene confirmă avansul înregistrat anul trecut de economia României, deși CE a constatat că creșterea economică a țării riscă să fie afectată de lipsa reformelor structurale.