Europarlamentar: Guvernul Grindeanu nu mai este un partener de încredere pentru partenerii noștri internaționali, ci un guvern care trebuie monitorizat

Publicat: 15 02. 2017, 23:12

„Dacă eu parchez mașina undeva pe stradă și nu cumpăr bon de parcare, când mă prinde poliția nu e suficient să spun – Gata, plătesc bonul de parcare-, trebuie să plătesc și o amendă. În primul rând ministrul Iordache, în mod evident, nu a acționat singur. Nu poți pune un subiect pe agenda ședinței de guvern fără participarea primului ministru. În plus, acest guvern a pierdut încrederea oamenilor și a pierdut încredere și legitimitate la nivel internațional. A câștiga alegerile înseamnă că ai dreptul să guvernezi țara, nu înseamnă că ai dreptul să o ruinezi. Acest guvern pentru partenerii noștri internaționali nu mai este un partener de încredere, ci un guvern care trebuie monitorizat. Cred că guvernul trebuie să își dea demisia”, a declarat, la RFI, Siegfried Mureșan.

În plus, europarlamentarul PMP consideră că România nu ar trebui să iasă de sub MCV cât timp „riscurile” din partea politicienilor persistă.

„Mecanismul de Cooperare și Verificare MCV trebuie să rămână în vigoare atâta timp cât progresele înregistrate de justiția din România sunt reversibile. În ultimii 10 ani Justiția din România a înregistrat progrese, dar acestea nu sunt ireversibile. Există riscuri în principal din partea politicienilor. MCV este necesar, trebuie să continue, cooperarea aceasta trebuie să ne ajute la întărirea justiției din România”, a mai spus europarlamentarul PMP.