Europarlamentarul Adina Vălean, în „semi-cercul puterii” din PE

Publicat: 13 06. 2012, 22:33
Actualizat: 14 06. 2012, 09:43

 

Europarlamentarului PNL Adina Vălean i-a fost alocat un loc în „semicercul puterii”, adică primul rând de locuri din sălile de plen ale Parlamentului European de la Strasbourg și Bruxelles, care sunt rezervate în mod tradițional președinților grupurilor politice din PE.

Potrivit unui comunicat transmis MEDIAFAX de PNL, în acest moment grupul ALDE, din care fac parte liberalii, este reprezentat în primul rând din plen de către președintele Guy Verhofstadt și de către Vălean.

De asemenea, potrivit sursei citate, eurodeputatul Vălean este și primul europarlamentar român din istorie căruia îi este alocat până la finalul mandatului un loc în „semicercul puterii” din sala de plen a PE.

Votată la sfârșitul anului trecut drept „cel mai influent parlamentar european”, Adina Vălean este, totodată, împuternicită să ia parte la conferința președinților grupurilor politice din Parlamentul European (în cazul absenței președintelui Verhofstadt) – locul unde se discută cele mai importante decizii pentru Uniunea Europeană, precizează comunicatul PNL.

Sursa citată mai menționează că din 2007 de când este europarlamentar, Adina Vălean a avut câteva dintre cele mai importante rapoarte din Parlamentul European (Raportul privind scăderea prețurilor la roaming, Raportul referitor la libertatea de mișcare a cetășenilor în interiorul Uniunii, Raportul pe cetățenie sau cel pe infrastructură – n.r.) și este vicepreședintele grupului ALDE din PE, al treilea cel mai important grup politic european.