Europarlamentarul UDMR Sogor Csaba: În traista cu care plec la Bruxelles am pus autonomia și punctele Rezoluției de la Alba Iulia

Publicat: 27 04. 2014, 17:18
Actualizat: 02 02. 2019, 01:05

Europarlamentarul UDMR Sogor Csaba, candidat pentru un nou mandat, a declarat, sâmbătă, în județul Covasna, că are o traistă cu care va pleca la Bruxelles și în care au fost puse deja mai multe lucruri și deziderate ale comunității maghiare, precum autonomia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În traistă am pus autonomia, dar și punctele Rezoluției de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, unde ni s-au promis multe”, a spus Sogor.

Europarlamentarul UDMR a afirmat că, în timpul unor vizite, la Cârța a primit o pâine cu cartofi, la Siculeni o ceapă roșie, la Sângiorgiu de Pădure o bucată dintr-o panglică în culorile steagului secuiesc, pe care le-a pus în această traistă.

„Bineînțeles, nu numai lucrurile sau realizările de care suntem mândri, dar și problemele noastre”, a spus Sogor Csaba.

El a subliniat că este important ca membri ai comunității maghiare să fie la Bruxelles, pentru a reprezenta, printre altele, interesele și drepturile acestei comunități.

„La Bruxelles nu reprezentăm doar Ținutul Secuiesc sau maghiarii din România, ci și românii”, a adăugat europarlamentarul UDMR.

Sogor Csaba a participat, sâmbătă, la Valea Crișului, la lansarea în Covasna a campaniei UDMR pentru alegerile europarlamentare, eveniment la care au participat sute de aleși locali din județ.

El a primit în dar de la președintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, o sticlă cu palincă și una de apă minerală de la Vâlcele.