EXCLUSIV | Cum a fost fotografiat fostul ministru al Energiei în timp ce noul Guvern depunea jurământul la Cotroceni

Publicat: 15 06. 2023, 18:03
Actualizat: 15 06. 2023, 18:29

Virgil Popescu, fostul ministru al Energiei, a petrecut în tihnă o după-amiază liniștită, la un restaurant din București, în timp ce miniștrii Cabinetului Ciolacu depuneau jurământul la Palatul Cotroceni. Un mic, o bere, taifas, vreme blândă de început vară, ideal terasă. La câțiva metri mai departe, la Palatul Parlamentului, Cabinetul Ciolacu abia trecuse de votul de învestitură.

Fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, a fost fotografiat, joi după-amiază, la un restaurant din Capitală, în timp ce noul Guvern depunea jurământul la Cotroceni. Cu o mină relaxată, Virgil Popescu lua masa, cu doi bărbați, la Hanu’ Berarilor, în centrul Bucureștiului.

Potrivit surselor Gândul, discuțiile între cei trei comeseni se concentrau pe subiecte din energie și din zona Gorj.

În timp ce miniștrii din Cabinetul Ciolacu jurau cu mâna pe Biblie, în fața președintelui Klaus Iohannis, fostul ministru al Cabinetului Nicolae Ciucă se bucura de o porție de mici și de o halbă cu bere.

Virgil Popescu s-a relaxat după ce a votat noul Guvern

Popescu a votat conștiincios înainte de prima bere

“Astăzi am participat la învestirea noului Guvern de Coaliție. Colegii mei vor avea parte de noi provocări, dar sunt încrezător că își vor îndeplini obligațiile față de România și români.

Țara noastră are nevoie de stabilitate, iar cetățenii au nevoie să fie protejați, să se simtă în siguranță, să aibă încredere în instituțiile statului. Le doresc mult succes și energie!”, a apucat să posteze pe Facebook Virgil Popescu, înainte să se instaleze comod pe terasa Hanului Berarilor.


Este greu de crezut că acest mesaj către suporterii săi, colegi de partid și foști coechipieri, a fost conceput pe terasă, între două pahare de bere.

“Vreau să le mulțumesc tuturor pentru suportul pe care mi l-au acordat pe parcursul a peste trei ani și jumătate: președintele Klaus Iohannis, președintele PNL Nicolae Ciucă, colegii de partid, de la centru și liberalii mehedințeni, echipa din minister, colegii din Guvern și Parlament, colaboratori, parteneri din UE, parteneri din SUA, parteneri internaționali și cetățeni”, spunea Virgil Popescu, marți, tot pe Facebook.

Vineri, Virgil Popescu are programată o conferință de presă în care va susține bilanțul de la finalul mandatului de ministru al Energiei.