EXCLUSIV. Cum explică ministrul de Interne, Radu Stroe, că manifestanții anti-Roșia Montană au putut bloca bulevardele din București

Publicat: 09 09. 2013, 22:09
Actualizat: 06 07. 2016, 05:54

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat pentru gândul că protestatarii care au ieșit în stradă împotriva realizării proiectului Roșia Montană au fost lăsați de autorități să blocheze bulevardele din centrul Capitalei, deoarece aceștia „au fost civilizați”.

Întrebat cum a fost posibil ca în mai multe seri, în prezența Jandarmeriei și a Poliției, să fie blocate anumite bulevarde din București, ministrul Stroe a răspuns că cei care au protestat „au fost lăsați să facă acest lucru”.

„Da, au fost lăsați. Eu mi-am asumat această chestiune, repet în conlucrare cu ceilalți factori politici. Credem că este mai bine ca oamenii să protesteze în mod civilizat. Este o decizie pe care am luat-o în conlucrare cu ceilalți factori politici și noi credem că atâta vreme cât manifestația este nu numai pașnică, ci este una ultra-civilizată, nu are sens să oprim oamenii pentru că stau pe o bandă a străzii sau pentru o jumătate de oră blochează strada”, a precizat pentru gândul ministrul Stroe.