EXCLUSIV Gândul, septembrie 2014: Cine este ofițerul acoperit care candidează la prezidențiale? Pesediștii au un răspuns

Publicat: 14 10. 2014, 08:29

Afirmațiile președintelui Traian Băsescu, care a vorbit despre existența unui prezidențiabil care este fost „ofițer acoperit”, a născut mai multe semne de întrebare în rândul poporului pesedist. El nu crede însă că acest ofițer poate fi Victor Ponta.

Șeful statului a reușit să dea o nouă temă de discuție în interiorul partidelor: cine e prezidențiabilul care a fost ofițer acoperit.

O doamnă de la PSD s-a tot gândit, dar nu a ajuns la un rezultat. Primul care i-a venit în cap: Klaus Iohannis.

„Nu-i Victor Ponta. M-ar deranja să fie Victor Ponta, dar nu e el. E prea tânăr, a avut 17 ani la Revoluție”, spune o doamnă în mâinile căreia stă o pancartă chiar cu numele candidatului PSD.

„Eu cred că e Monica aia, aia care e la Parlament. Monica Macovei. Sigur că m-ar deranja, dar avea 17 ani la revoluție”, o completează domnul cu tricolorul în mână.

Tema lui Băsescu nu e pe placul tuturor. „Băsescu a fost ofițer acoperit, că de aia am ajuns unde am ajuns. Nu m-ar deranja, nici o secundă (n.r – dacă ar fi Victor Ponta), pentru că este un domn”, spune un alt pesedist.

Alții văd declarațiile președintelui drept o amenințare și un șantaj.

Verdictul îl dă un alt pesedist: „Ofițeri acoperiți am vrea să avem mulți, dar pentru poporul român, nu pentru exterior”.

Klaus Iohannis, Monica Macovei, Elena Udrea și Călin Popescu Tăriceanu au declarat până în prezent că nu sunt foști ofițeri acoperiți.