EXCLUSIV. Un deputat PSD a fost confirmat cu COVID-19, la patru zile după nuntă: „Vreau să votez la moțiune cu urnă mobilă”

Publicat: 04 10. 2021, 16:54
Actualizat: 04 10. 2021, 17:45
Radu Popa, deputat PSD. Sursă foto: Facebook

Radu Popa, deputat PSD de Dâmbovița, a fost confirmat pozitiv la COVID-19, la doar patru zile după ce s-a căsătorit.  La petrecere au participat aproximativ 300 de invitați, potrivit unor apropiați ai parlamentarului.

Contactat de Gândul, Radu Popa a confirmat că este infectat cu noul coronavirus, însă a precizat că nu s-ar fi infectat la nuntă.

„Da, este adevărat. Am aflat miercuri că am coronavirus. Nu cred că am contactat virusul la nuntă. Soția mea este negativă la testul COVID”, a spus deputatul PSD de Dâmbovița.

Întrebat dacă va vota marți la moțiunea de cenzură, Popa a precizat că vrea să ceară o urnă mobilă pentru a-și exercita votul. „Vreau să votez pentru că îmi doresc să fie demis acest Guvern Cîțu”, a mai spus deputatul Radu Popa pentru Gândul.

Deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, s-a căsătorit pe 25 septembrie, la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște. Potrivit Dâmbovițeanul, nașul cuplului a fost Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD.

Sorin Grindeanu cere ca parlamentarii  cu COVID-19 să votze moțiunea

Sorin Grindeanu consideră că președinții celor două camere ale Parlamentului ar trebui să facă în așa fel încât toți parlamentarii să își poată exercita dreptul de vot la moțiunea de cenzură, chiar și cei care au COVID-19 și se află în izolare.

„Cei 157 de parlamentari ai PSD vor vota la vedere. Îi invităm și pe cei de la AUR și USR să-și asume acest vot de blam la adresa lui Cîțu și acoliților lui. Solicităm președinților celor două camere, Anca Dragu și Ludovic Orban – mă gândesc că până mâine mai e președinte, să identifice soluții pentru ca toți parlamentarii, indiferent de formațiunea politică, să poată să-și exprime votul. Suntem în plin val patru, cu peste 10.000 de cazuri zilnic și în cazul în care apar suspiciuni trebuie să existe o variantă legală ca orice vot să fie exprimat”, a declarat, luni, prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”, care va fi dezbătută și votată în ședința de marți a plenului reunit.