Florin Cîțu cere audiență la Angela Merkel. Premierul, încântat de scrisoarea cancelarului german

Publicat: 09 01. 2021, 08:59
Florin Cîțu cere audiență la Angela Merkel. Premierul, încântat de scrisoarea cancelarului german / Sursa FOTO: https://www.facebook.com/guv.ro

Florin Cîțu cere audiență la Angela Merkel. Sau cel puțin asta reiese din atitudinea premierului după ce cancelarul Germaniei a felicitat noul guvern instalat la București.

Cîțu a declarat că mesajul transmis de Angela Merkel este reconfirmarea relaţiei speciale, cu caracter strategic, între România şi Germania.

Florin Cîțu vrea la Berlin, „de îndată ce situaţia epidemiologică va permite”

Mesajul transmis de doamna cancelar Angela Merkel, în primele zile ale mandatului de prim-ministru, este reconfirmarea relaţiei speciale, cu caracter strategic, între România şi Germania. O relaţie bazată pe valorile comune europene şi pe cooperarea economică foarte puternică. Pandemia provocată de Covid-19 ne-a dovedit încă o dată cât este de importantă colaborarea la nivelul Uniunii Europene şi că doar împreună putem trece cu bine criza sanitară”, se arată pe pagina de Facebook a Guvernului.

În încheiere, premierul Cîţu arată că îşi doreşte cât mai curând o întrevedere cu Angela Merkel: „M-aş bucura ca situaţia pandemică să permită cât mai curând o întrevedere cu doamna cancelar Angela Merkel, de îndată ce situaţia epidemiologică va face posibil acest lucru”.