Florin Roman susține că noul Guvern trebuie să grăbească discuțiile cu privire la transportul de gaze prin Bulgaria

Publicat: 23 10. 2019, 12:59

„România a fost informată de Rusia că sistează livrarea gazelor naturale începând cu 1 ianuarie, din cauza faptului că tranzitul acestora nu se mai poate face prin Ucraina, care nu și-a plătit facturile restante către ruși. Așadar, România este prinsă în războiul rece dintre Rusia și Ucraina. O altă varianta alternativă, a căzut momentan și ea, întrucât transportul de gaze prin Turcia, via Bulgaria este blocată de lipsa unei licitații, pentru capacitatea de transport, din partea părții bulgare. În aceste condiții, importurile din partea de vest, dinspre Ungaria nu acoperă necesarul, care era completat de gazele rusești”, arată un comunicat al deputatului liberal Florin Roman.

Acesta susține că România riscă să rămână, la iarnă, fără cantitățile necesare de gaze naturale și astfel trebuie să accelereze discuțiile cu Bulgaria privind transportul resurselor.

„În cazul unei ierni geroase, România nu se poate baza nici pe gazele înmagazinate, ce nu pot funcționa la presiune normală. Este încă un motiv pentru care România are nevoie de un guvern care să pună interesul românilor, peste interesul de partid. Noul guvern nu are parte de o luna de «miere», ci dimpotrivă, trebuie tratată fierea lăsată moștenire de PSD. Noul guvern este obligat că din prima zi de la instalare să dinamizeze dialogul cu partea bulgară, în vederea demarării procedurilor de licitație pentru capacitățile necesare, altfel vom avea mult de tras pentru a trece iarna!”, a mai transmis Roman.