Fost baron PSD, condamnat definitiv la închisoare

Publicat: 19 02. 2020, 13:27
IMAGINE DE ARHIVA Adrian Duicu, joi, 25 februarie 2010. Adrian Duicu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mejedinţi, judecat într-un dosar pentru fapte de corupţie, a fost declarat incompatibil, printr-o hotărâre a Curţii Supreme, marti, 10 martie 2015. JUSTIN STAVARU / MEDIAFAX FOTO

Adrian Duicu, fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți, a fost condamnat, miercuri, de Înalta Curte la 1 an și jumătate de închisoare cu suspendare.

Fostul baron PSD, actual membru Pro România, a fost condamnat pentru că și-ar fi folosit calitatea influentă pentru a determina o promovare în centrala Ministerului Afacerilor de Interne pentru Ştefan Constantin Ponea, şeful Poliției Mehedinți.

Procurorii susţineau că traficul de influenţă s-a făcut din biroul de premier al lui Victor Ponta de la Palatul Victoria.

Duicu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, fusese condamnat în decembrie 2017 de Curtea de Apel Bucureşti la un an şi şase luni închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru mai multe fapte de corupţie.