Fostul deputat Mihail Boldea, condamnat la șase ani de închisoare

Publicat: 26 02. 2016, 16:53

Curtea de Apel Brașov a decis, vineri, condamnarea fostului deputat Mihail Boldea din Galați la șase ani de închisoare cu executare.

Sentința Curții de Apel Brașov nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de zece zile.

Mihail Boldea, deputat în Parlamentul României la data comiterii unor fapte și avocat în Baroul Galați, a fost trimis în judecată în 21 octombrie 2013 de procurorii anticorupție de la Galați, care au reținut în sarcina acestuia infracțiunile de șantaj (14 fapte), spălare a banilor, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni de corupție, participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, ambele în formă continuată (câte 6 acte materiale), sustragere sau distrugere de înscrisuri și fals în declarații în formă continuată, se preciza într-un comunicat remis MEDIAFAX de Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Prejudiciul cauzat bugetului de stat în acest caz a fost de 21.786.710 euro, echivalentul a 76.608.608 lei, susțineau anchetatorii.

Boldea a fost trimis în judecată, în stare de arest, la sfârșitul lunii iunie 2012, de către procurorii DIICOT – Serviciu Teritorial Galați, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea, în dosar au fost judecate 18 persoane, acuzate de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals.