Fostul președinte, teorie despre AUR: „Campania nu pare de sorginte românească…”

Publicat: 08 12. 2020, 07:46
Fostul președinte, teorie despre AUR: „Campania nu pare de sorginte românească...”

Traian Băsescu a lansat luni seară, o teorie alarmantă despre partidul AUR, proaspăt intrat în Parlament. Fostul președinte sugerează că efortul electoral al formațiunii nu pare a fi „de sorginte românească”.

Băsescu nu s-a pronunțat direct, când a fost întrebat dacă AUR a „furat” procentele PMP, dar a spus: „Nu aș specula. Nici nu vreau să mă pronunț asupra apariției explozive a acestei formațiuni. Surpriza majoră este că a avut o campanie tăcută extrem de puternică în diaspora unde au obținut rezultate absolut fabuloase”.

În cazul AUR, Băsescu a sesizat „o campanie de o agresivitate extremă pe internet și o campanie care nu pare de sorginte românească”.

Băsescu a continuat: „Am văzut multe figuri cu ochii oblici pe acolo”.

Rugat să dea detalii, Traian Băsescu a continuat: „Adică e un turn înalt la Sankt Petersburg unde sunt trolii de toate națiile care s-au mai băgat și în Brexit și în alegerile din Statele Unite și nu exclud posibilitatea să se fi băgat puțin și în alegerile din România. Dar este la acest stadiu o speculație”, a spus Traian Băsescu, la Digi 24.

Fostul președinte al României a mai spus că AUR ar fi cheltuit sume mari pentru campania online.

„Dacă, să spunem că aici au fost activi, s-au dus, au luat steagul de fiecare dată, au umblat, în diaspora trebuie să faci o muncă gigantică să obții asemenea scoruri cum a obținut AUR. Iar acest lucru, plus dacă vă uitați la investițiile care s-au făcut pe internet, sunt lucruri care mă obligă să gândesc, ceea ce nu înseamnă că există suspiciuni majore. Dar nici nu pot să nu gândesc”, a declarat Băsescu.

Profilul „doamnei de fier” din spatele AUR. Cine este Diana Șoșoacă, avocatul anti-mască: „Arestează-mă, bă!”

Diana Ivanovici-Șoșoacă a obținut un mandat de senator de Iași pe listele AUR, partidul care a făcut surpriza la alegerile parlamentare 2020 și a trecut pragul electoral.

Avocata Șoșoacă este o opozantă cunoscută a purtării măștilor anti-COVID și l-a apărat mereu pe IPS Teodosie, cel care îndemna la încălcarea normelor de siguranță sanitară pentru a veni lumea la pelerinaj.

Șoșoacă este cunoscută pe internet pentru discursurile naționaliste, mesaje contra purtării măștii, scrie Adevărul.ro.

„Cine e Iohannis, să ne spună nouă, poporul pe care şi-a clădit puterea, să nu mergem la Iaşi, la Sfânta Paraschiva?”, a strigat Şoşoacă în faţa câtorva sute de persoane, cu ocazia pelerinajului de la Sf. Parascheva.