Fotografia primului discurs al președintelui suspendat Traian Băsescu. Cele mai frecvente cuvinte: românii, Ponta, cinstit, necinstit

Publicat: 12 07. 2012, 21:50
Actualizat: 13 07. 2012, 12:40

Care au fost cuvintele cheie din primul discurs public al președintelui suspendat Traian Băsescu? Utilizând aplicația portalului wordle.net, gândul a analizat primul discurs al președintelui Băsescu, rostit miercuri 11 iunie din fața sediului de campanie. Analiza a relevat că Traian Băsescu a folosit cel mai mult substantivul comun românii (utilizat de 10 ori) și substantivul propriu Ponta (9 folosit de ori). Cuvântul de forță din discursul președintelui și care a generat cele mai mai dispute, cinstit, a fost utilizat de 7 ori. Necinstit a fost utilizat de 5 ori. Președintele a rostit de 9 ori România și referendum de 6 ori. În total discursul președintelui conține 1313 cuvinte. Iată o fotografie a primelor 50 de cuvinte, ca frecvență, folosite în discursul lui Băsescu.

Wordle: Primul discurs al presedintelui suspendat

Utilizând o aplicație similară New York Times a analizat toate discursurile inaugurale ale președinților americani de la George Washington până la Barack Obama. Spre exemplu în discursul inaugural al lui Barack Obama cel mai folosit cuvânt a fost nation (națiune). În schimb în discursul inaugural al lui George Bush din 2005 cel mai folosit cuvânt a fost freedom (libertate). Vezi aici prezentarea New York Times.