Gabriela Firea vrea să candideze la parlamentare și nu exclude o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024

Publicat: 30 09. 2020, 11:00
Actualizat: 30 09. 2020, 11:27
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Gabriela Firea îl critică pe Raed Arafat: „Normal că are grijă la exprimări și la cuvinte și nu vrea să supere Guvernul”

Gabriela Firea, fostul primar al Bucureștiului, a declarat, marți seară, într-un interviu la Antena 3, că va candida la alegerile parlamentare din partea PSD și, în același timp, precizează că ”nu exclude” o candidatură la alegerile prezidențiale din anul 2024.

Fostul edil al Capitalei a fost întrebată dacă intenționează să candideze în 2024 și la care dintre scrutinuri, în condițiile în care vor fi organizate și alegeri locale, și prezidențiale. Aceasta a declarat că va candida pentru Primăria București,  subliniind că nu exclude nici varianta prezidențialelor.

Gabriela Firea, despre declarația lui Nicușor Dan

Gabriela Firea s-a înfuriat atunci când a ascultat în fața televizorului una dintre declarațiile oferite de fostul său contracandidat în lupta pentru Primăria Generală a Bucureștiului, Nicușor Dan. Aceasta a spus pentru Antena 3 că a vrut să spargă televizorul cu pantoful atunci când a auzit că Nicușor Dan vorbește despre una dintre problemele orașului.

Gabriela Firea spune că atunci când l-a auzit pe Nicușor Dan vorbind despre faptul că sistemul de termoficare din București este întro stare dificilă, a vrut să spargă televizorul cu pantoful, fiind oprită de soțul său.

Gabriela Firea: ”Există semne că rezultatul nu este tocmai cu realitatea”

Gabriela Firea a anunțat, marți seara, că s-ar putea alătura celor care contestă corectitudinea numărătorii voturilor de duminică, de la alegerile locale, iar conducerea PSD ia în calcul să solicite renumărarea buletinelor de vot la Capitală. Firea, care a pierdut primăria generală în favoarea lui Nicușor Dan, a vorbit despre defecțiuni tehnice ale tabletelor STS care ar putea da de gândit.

„Sunt indicii că lucrurile nu au fost corecte în toate secțiile de votare. În multe secții s-au defectat tabletele STS și mult timp nu au funcționat. La 21.00, printr-un blocaj, nu se mai puteau scana buletine, dar se putea filma ce se întâmplă în secția de votare. Aceste imagini pot fi analizate și se poate vedea ce s-a întâmplat în secțiile de votare. Supraveghetorii noștri au fost marginalizați, îndepărtați de la masă”, a declarat Gabriela Firea marți seară, la RTV.