GAFĂ. Traian Băsescu, prezentat la Bruxelles drept „premierul României”

Publicat: 22 11. 2012, 14:28
Actualizat: 08 08. 2015, 07:29

Aflat la Bruxelles pentru summit-ul dedicat bugetului UE, Traian Băsescu a fost prezentat de serviciul de media al Comisiei Europene, care transmite informațiile oficiale, drept premierul României. Este vorba de prezentarea filmulețului de sosire, care a fost pe site-ul oficial prezentat sub titulatura, „Arrival of Traian BASESCU, Romanian Prime Minister”. Greșeala a fost corectată ulterior.

Cu toate că este vorba despre o greșeală, nu este pentru prima dată când Traian Băsescu este prezentat ca premier. La summit-ul NATO din aprilie 2012, de la Chicago, pe site-ul oficial al evenimentului la care s-au reunit liderii mondiali, în dreptul fotografiei cu președintele era scris „premierul României”, aflat în funcție din 2004.

Mai mult, Băsescu a fost numit, de mai multe ori, „prim-ministrul României” în cadrul unor întâlniri de la Bruxelles și Strasbourg.

Nici premierul Victor Ponta nu a scăpat de această „greșeală”. Când acesta a participat la Consiliul European din iunie 2012, după disputele cu Traian Băsescu, jurnaliștii străini l-au strigat atunci „Mister President of România”.

Președintele Traian Băsescu se află la Bruxelles pentru o întrevedere cu președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pe tema propunerii de buget al UE pentru 2014-2020. Tot astăzi, președintele va participa la reuniunea Consiului European.