GÂNDUL LIVE. Monica Macovei: „Codul de etică nu se mai aplică în PDL”

Publicat: 07 06. 2012, 16:54
Actualizat: 11 06. 2012, 12:05

Codul etic nu se mai aplică în PDL, a declarat, la GÂNDUL LIVE, europarlamentarul Monica Macovei. Ea a explicat că a transmis „de mai mult timp” comisiei de etică o listă cu „toți cei trimiși în judecată”, însă până acum nu a văzut niciun rezultat.

„După ce am intrat în Biroul Permanent Naționat am adoptat codul etic care s-a aplicat la un număr de persoane și este adevărat că de la o vreme nu se mai aplică. Zic că nu se mai aplică pentru că nu văd rezultate. Eu am sesizat Comisia de Etică și Integritate, am trimis o listă și probabil că lucrează, așa zic ei. Când spun că nu se aplică mă gândesc la rezultate, la dat afară”, a spus europarlamentarul.

Referindu-se la reforma din partid, Monica Macovei a acesta este un proces de durată, apreciind totodată că „e mai dificil să te reformezi în an de campanie”

„Probabil că e mai dificil să te reformezi într-un an de campanie, dar nu vreau să se dărâme ce am făcut până acum. Reformele sunt extraordinar de grele, din 2005 tot spun că trebuie reforma clasei politice pentru toate partidele. Nu e atât de ușor să zici dă-l pe X afară și tu-l dai. Începi cu unul, doi, trei, mai lucrezi…”, a spus ea.