Geoană îl trimite pe Ponta la judecata partidului pentru votul dat lui Antonescu în 2009

Publicat: 29 05. 2014, 15:12
Actualizat: 09 08. 2014, 15:02

Fost candidat la prezidențialele din 2009, Mircea Geoană a precizat că nu contează atât votul premierului Victor Ponta, pe care nu i l-a acordat în primul tur, cât contează voturile celor 5,2 milioane de cetățeni care l-au ales pentru Cotroceni. Mai mult, fostul lider PSD l-a trimis pe Ponta la judecata partidului.

„Membrii noștri de partid, votanții noștri vor judeca această atitudinea domnului Ponta. Cu sau fără votul lui Victor Ponta, în primul tur din 2009, eu am câștigat peste 3 milioane de voturi, iar în al doilea tur 5,2 milioane de voturi, am câștigat alegerile din România și probabil am câștigat și-n ansamblu. Judecata aparține exclusiv milioanelor de români care m-au votat și au votat PSD în 2009”, a răspuns Mircea Geoană, întrebat cum comentează faptul că Victor Ponta nu l-a votat în primul tur din 2009.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că în 2009 l-a considerat pe Crin Antonescu, pentru primul tur al prezidențialelor, schimbarea de care avea nevoie România, iar despre Mircea Geoană, al cărui șef de campanie era în acel an, președintele PSD a spus: „L-am votat în turul 2”.

Întrebat despre faptul că a votat, din 1990 încoace, mai mult candidați de dreapta, Ponta a răspuns: „Asta cu dreapta, hai sa fim serioși. La prezidențiale oamenii votează în primul rând candidatul”.

Întrebat de ce nu l-a votat pe Geoană în primul tur, fiind șef de campanie al acestuia, Ponta a răspuns: „L-am și votat în turul 2, dar în turul 1 l-am votat pe Crin Antonescu, am considerat că e schimbarea de care avea nevoie România”.